• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Chokolade Mousse på vand

Chokolade Mousse på vand

Udgivet: 31. mar. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Mange bloggere har skrevet om en mousse, der laves på kun vand og chokolade. Normalt kommer jeg fløde i, og den bliver også rigtig lækker,-  men uden fløde vil den jo næsten være helt sund!
Så det skulle prøves.


Chokolade Mousse

125 gr god chokolade
1 dl vand

vand med isterninger
1 spsk salt

Gør en skål med isterninger, vand og salt klar.

Kom chokolade og vand i en skål (skålen skal kunne være nede i skålen med isvand bagefter), og smelt det sammen over vandbad.

Når chokoladen er smeltet, kommes skålen straks over i skålen med is, og der piskes med elpisker til chokoladen er skinnede og blank, og har konsistens som flødeskum.

Her er det meget vigtigt, at der ikke piskes for meget, så massen bliver grynet.

Skulle den blive grynet, kan man starte forfra ved at smelte chokolademassen over vandbad igen. Så intet går til spilde ved en lille fejl.

Moussen hældes i 2 små portionsglas og står køligt til den skal serveres. Pyntes med frugt, gerne lidt syrlige til den søde chokolade.

Det er en dessert, med en meget intens smag af chokolade, så det er vigtigt at bruge en god af slagsen. Jeg brugte en god flødechokolade, men en 70% mørk eller en hvid kan også bruges.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

spinatpandekager opskrift

Spinatpandekager - nemme pandekager med spinat

Flæskesteg med fyld

Pizza med Blomkålscreme

Bredt madudvalg i Bøgeskoven

Fyldte champignon til frokost

Chiladekage

Kanelsnegle af de lækre

Banankage til Mor

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    august 04, 2013 at 7:02 pm

    Den er virkelig god, og så er det nemt. Glassene tror jeg, at jeg købte i Søsterne Grene en gang. Jeg køber tit, når jeg lige ser noget, jeg måske kan få brug for, så ikke altid jeg husker hvor det er fra. Men Søstrene har som regel altid noget man kan bruge som servering. Men ganske almindelige drikke glas kan også bruges, eller små glas fra pesto og lignende man tit har stående.

    Håber du finder nogle, så du kan servere chokolademoussen.

    Hilsen Ellen

    Svar
    • louise

      august 05, 2013 at 5:05 am

      Super... 1000 tak!

      Svar
  2. louise

    august 04, 2013 at 6:18 pm

    Ser virkelig lækker ud! hvor er dine portionsglas fra? kan nemlig ikke finde nogle

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.