MADBLOG & LIVSSTIL

Koldskålsgrød

Med inspiration fra den spændende bog "Grød", som jeg lige har købt, har jeg prøvet at lave en koldskålsgrød, men med lidt ændringer. Der er mange gode slags grød, så jeg skal nok have nogle stykker prøvet af.

Men først må jeg lige fortælle om turen til Esbjerg Musikhus, hvor jeg sammen med en veninde så musicalen "Grease", opført af "7-kanten".  Ud over den dejlige fornemmelse, når der er noget man kan genkende og huske fra sin ungdom, var det en fantastisk forestilling. Skuespillerne udstrålede en fantastisk glæde af det at synge, spille og være sammen. Man kunne tydeligt fornemme at de nød det, og gik meget op i deres roller. En hæsblæsende handling, der ender i fest, farver og den skønneste rock'n'roll. Den flotte scene, et par gamle biler og 50'er-stemning danner en fantastisk ramme, med skuespillere i flotte 50'er-kostumer, ruller sig ud. Kraftfulde og flotte stemmer, både når de sang selvstændigt og i flerstemmigt.
Der foregik hele tiden så meget på scenen, at tiden bare fløj afsted, og publikum slet ikke kunne stoppe med applaus da forestillingen var slut.
Musikken, dansen og stemningen sidder stadig i mit hovede, og jeg tror bestemt ikke, at det er sidste gang jeg har set "7-kanten" spille.

Vi måtte ikke tage billeder under forestilling, og jeg tror som heller ikke jeg havde fået det gjort, for jeg var helt opslugt. Så I må søge andre steder hvis det er billeder af forestillingen I gerne vil se.

Mens jeg i dag tænker på Danny og Sandra Dee, har jeg lavet en lille omgang grød til dessert i aften. Det er en rigtig sommerdessert, som ville være god med nye søde jordbær ovenpå, efter grillmiddagen på terrassen. Det varer lidt endnu, men desserten kan vi godt nyde i god tid 🙂

[ingredients title="Koldskålsgrød - fra bogen GRØD"]
(med modifikationer )

5 dl kold kogt risengrød
2 dl. skyr - eller 1 dl kærnemælk + 1 dl tykmælk
2 dl fløde
revet skal af en øko citron
¾ - 1 dl sukker
1 vaniljestang

Hakkede mandler
Blommekompot eller andet frugt

Pisk fløden til en let skum. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Bland dem godt med sukkeret. Pisk skyr (eller kærnemælk og tykmælk) og revet citronskal sammen med vaniljesukker, inden den kolde risengrød blandes i. Vend tilsidst den letpiskede flødeskum i og bland det godt sammen til en let og luftig alamande.

Kom i 4 portionsglas og pynt med hakkede mandler og frugt.

Risalamande og kærnemælkskoldskål i samme mundfuld. Er det ikke bare perfekt?

[/ingredients]

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *