• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Chokolade Boller

Chokolade Boller

Udgivet: 4. feb. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

42 gr økologisk gær
4 dl lunkent vand
200 gr økologisk Durummel
200 gr økologisk Grahamsmel
ca. 350-400 gr økologisk hvedemel
1 spsk økologisk rørsukker
1 æg fra landet
2 tsk salt
½ dl neutral olie
100 god chokolade fra Fairtrade skåret i ,meget små tern

Gæren opløses i håndvarmt vand fra hanen (det kan man vist ikke sige er økologisk, desværre). Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt igennem. Pas på med melet, det er ca. mål.
Min gamle mormor fortalte mig en gang, at dejen skal æltes så længe at den er så lækker, at man næsten ikke har lyst til at slippe den igen.

Dejen hæves tildækket i ca. 2 timer

Tages ud på bordet og formes til 16 pæne boller.

Tænd ovnen på 200 gr., og ryd op i køkkenet imens bollerne hæver igen. (½ - 1 time).

Sæt dig ned med en kop kaffe og nyd at du lige kan læse i den bog du er ved, og ikke så nemt kan slippe.

Og husk så at få bollerne ind i ovnen i ca 10-15 min. Inden da pensles de med sammenpisket æg.

 

 

 

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

cottage pie sheperds pie

Cottage pie tærte med oksekød og kartoffelmos

Citronspecier

Jordbærtærte og Silkeborg

Bønnesalat

Banankage til Mor

Torskerulle med Gulerodspuré

Mandelsnitter

Lun Efterårssalat

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.