42 gr økologisk gær
4 dl lunkent vand
200 gr økologisk Durummel
200 gr økologisk Grahamsmel
ca. 350-400 gr økologisk hvedemel
1 spsk økologisk rørsukker
1 æg fra landet
2 tsk salt
½ dl neutral olie
100 god chokolade fra Fairtrade skåret i ,meget små tern
Gæren opløses i håndvarmt vand fra hanen (det kan man vist ikke sige er økologisk, desværre). Resten af ingredienserne tilsættes og dejen æltes godt igennem. Pas på med melet, det er ca. mål.
Min gamle mormor fortalte mig en gang, at dejen skal æltes så længe at den er så lækker, at man næsten ikke har lyst til at slippe den igen.
Dejen hæves tildækket i ca. 2 timer
Tages ud på bordet og formes til 16 pæne boller.
Tænd ovnen på 200 gr., og ryd op i køkkenet imens bollerne hæver igen. (½ - 1 time).
Sæt dig ned med en kop kaffe og nyd at du lige kan læse i den bog du er ved, og ikke så nemt kan slippe.
Og husk så at få bollerne ind i ovnen i ca 10-15 min. Inden da pensles de med sammenpisket æg.
Skriv din kommentar her