MADBLOG & LIVSSTIL

Åh hvor har det bare været dejligt vejr, både i går (mellem bygerne) og i dag. Som I jo nok har luret, har jeg atter brug for masser af sol og energi. Så det er med at komme ud og sluge alt som jeg kan, når solen er der.

I går var vi en tur i Aarhus for at besøge den lille familie der. Efter en dejlig frokost, skulle vi en lille tur ud i solen, og gik en dejlig tur i Universitetsparken. Det er mig som går foran med barnevognen. Hvorfor jeg havde så travlt og var foran ved jeg da ikke lige, men gik nok bare og nød at gå tur med barnebarnet. Ellers også koblede jeg lige helt fra der, for det er faktisk ret hårdt at være på hele tiden med sådan en størrelse. Men vidunderligt.

Eller måske var det kaffen og skøn nybagt kage, der ventede der hjemme, som trak 🙂

Da vi kom hjem i aftes, var energi også helt væk. Jeg kunne ikke engang overskue at få lavet aftensmad. Så det var heldigt, at der var et par Shrimp Rolls tilbage fra dagen inden. De var jo hurtige lagt sammen og smager bare så godt.

Der er allerede flere af jer, der har efterspurgt opskriften, så nu må I hellere få den.

Jeg forsøgte mig med både Citron- og Lakseperler, og så med den sorte Caviart. Alle 3 var gode, men med hver deres oplevelser. Caviarten skal der på, så er det frivilligt med det andet.

Lobster Rolls, som de rigtigt hedder, stammer oprindeligt fra New England i Californien. Her serveres de store hotdog brød der er proppet med hummer, selleri, forårsløg og smeltet smør. Efter hvad jeg har læst, stammer den fra 60’erne, hvor fiskerne på havnen lavede dem som deres svar på en hot dog.

Den jeg har lavet, er nok den I oftest ser her hjemme. Altså bortset fra, at jeg har skiftet hummer ud med rejer, og derfor kalder den en Reje Hotdog. Du kan sagtens google dig til et hav af variationer over Hummer hotdog.

[ingredients title=”Shrimp Rolls”]
6 rolls

 • 6 gode hotdog brød
 • 300 gr rejer
 • 3 tynde stilke bladselleri (en god dl færdig snittet)
 • 1 stor spsk finthakket persille
 • 1 stor spsk finthakket dild
 • 1 dl (med lille top) græsk yoghurt
 • 1 dl mayonnaise
 • 3 spsk citronsaft
 • salt og peber
 • smør til stegning af brød
 • meget gerne 100 gr små sprødstegte bacontern
 • Sort Cavi-art fra Tanghuset
 • Evt. Lakse- eller Citron Tangperler

Rør yoghurt og mayonnaise sammen med citronsaft, persille og dild. Smag til med salt og peber.
Skær bladselleri i tynde skiver og bland også dem i dressingen, inden du tilsidst vender rejerne i.
Lad det gerne stå og trække et par timer i køleskabet.

Skal det være helt korrekt, skal brødene blot varmes, skæres igennem som en hotdog, og fyldes.

Jeg valgte at skære brødene helt igennem og stege dem i smør på grillpanden. Læg den underste del på en tallerken, fyld op med rejesalaten og pynt med caviart og perler og evt. klippet purløg, og så fik de lige et drys sprødstegte bacontern. Llæg så den øverste del af brødet ovenpå.
På den måde synes jeg de er nemmere at spise, og ja vi brugte kniv og gaffel . Men de kan også sagtens laves som en hotdog og spises med fingrene.

De smager fantastisk med et glas koldt og skummende øl, eller et iskoldt glas hvidvin. Forår, forår kom nu snart…..

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter