Æbletærte med marcipan og marengs

Jeg har taget udgangspunkt i en æbletærte fra Valdemarsro og Piskeriset

Mørdejstærtebund
100 g koldt økologisk smør
150 g hvedemel
2 Spsk rørsukker
1/2 sammenpisket æg

Fyld:
4 æbler
350 g reven marcipan
4 æg
1,5 dl æblesaft, der var lidt lidt geléret
4 spsk hvedemel
2 spsk rørsukker

Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt.  Derefter stilles tærtedejen på køl i en times tid. Rulles ud og lægges i tærtefadet.

Den revne marcipan røres sammen med æg, æblesaft, hvedemel og 1 spsk sukker . Skræl æblerne og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på  tærtebunden og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint mønster ovenpå massen. Til sidst drysses tærten med 3 spsk rørsukker og lidt kanel.

Jeg havde en rest marengsmasse i køleskabet, som jeg fik til overs den anden dag. Men jeg kan desværre ikke sige hvor mange æggehvider og hvor meget sukker der var i. Mener der var 4 æggehvider.

Når kagen er næsten færdig, tages den ud og marengsmassen kommes på. Sættes ind i ovnen igen i ca 10 til marengsen er gylden.

Det blev en lidt sjov kage :)
Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*