• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Kager

Æbletærte med marcipan og marengs

Udgivet: 12. mar. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har taget udgangspunkt i en æbletærte fra Valdemarsro og Piskeriset

Mørdejstærtebund
100 g koldt økologisk smør
150 g hvedemel
2 Spsk rørsukker
½ sammenpisket æg

Fyld:
4 æbler
350 g reven marcipan
4 æg
1,5 dl æblesaft, der var lidt lidt geléret
4 spsk hvedemel
2 spsk rørsukker

Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt.  Derefter stilles tærtedejen på køl i en times tid. Rulles ud og lægges i tærtefadet.

Den revne marcipan røres sammen med æg, æblesaft, hvedemel og 1 spsk sukker . Skræl æblerne og fjern kernehuset. Marcipanmassen fordeles på  tærtebunden og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint mønster ovenpå massen. Til sidst drysses tærten med 3 spsk rørsukker og lidt kanel.

Jeg havde en rest marengsmasse i køleskabet, som jeg fik til overs den anden dag. Men jeg kan desværre ikke sige hvor mange æggehvider og hvor meget sukker der var i. Mener der var 4 æggehvider.

Når kagen er næsten færdig, tages den ud og marengsmassen kommes på. Sættes ind i ovnen igen i ca 10 til marengsen er gylden.

Det blev en lidt sjov kage 🙂

 

Mere inspiration

  • blomme galette
    Blomme galette - fransk mørdejskage med blommer
  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage

Se mere indhold på bloggen

Salat med blomkål

Falafler

Kalvesteg i 2 dage & varm kartoffelsalat

Forår - det kribler og pibler

Søde porrer til forret

Friteret æg på biksemad

Super sund Bananis

Påskelagkage med æg

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.