• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Frokost & Forret » Frokost

Hjemmelavet Leverpostej

Udgivet: 16. dec. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Julen er traditionernes tid, og det gælder også her hos os. Også når det gælder retterne på frokostbordet i julen.
På et hvert julefrokostbord, er der leverpostej med bacon, champignon og rødbeder. Jeg klarer mig med rødbederne.
Hos os, var det altid min far der lavede julens leverpostej. Den smagte rigtig godt, og især når den stadig var lun, blev der hurtigt tømt en form med leverpostej.  Jeg har taget udgangspunkt i hans opskrift, og så rettet den lidt til som jeg nu mener den skal være. Man kan krydre den med det man synes der skal i, og selv bestemme om den skal være grov- eller finhakket.

Lever og spæk fik jeg hakket hos min slagter - Peter Slawde, Skærbæk. Her finder man altid nogle rigtig gode produkter og samtidig kan man altid få råd og vejledning om brugen af kødet. Og det dejlige er også,at jeg næsten bor nabo til slagterbutikken, hvor man kan få spændende færdigretter. Retterne er selvfølgelig tilberedte af gode produkter og alt er hjemmelavet. Så er tiden knap, sker det, at jeg lige finder en hurtig ret hos ham, som blot skal sættes i ovnen og tilberedes.

Jule-Leverpostej, - også til andre tider af året.
360 gr spæk
1.200 gr lever
½ liter fløde
3 dl sødmælk
5 spsk mel
3 meget finthakkede store løg
1 spsk salt
3 tsk peber

Der er ingen billeder at den ubagte leverpostej, for helt ærligt er det ikke super lækkert at kigge på.

Har du ikke fået hakket spæk og lever hos din slagter, som jeg fik, må du nu igang med hakkemaskinen. Det skal hakkes 2 gange, og når du alligevel er igang, kan du nemt smide løgene med så de bliver hakket med.
Jeg startede med at hakke min løg meget fint med min Bamix. Mel sigter jeg ned i sødmælken og pisker det grundigt, så der ingen klumper er. En meljævner kanogså bruges til at blande det.
Lever og spæk blandes og resten blandes i, røres rigtig godt rundt, med håndmixer eller i røremaskinen. Det bliver til en ret flydende masse.

Kom leverpostejen op i folieforme eller andre forme, der kan tåle at komme i ovnen.
I en bradepande med vand, sættes formene. Vandet skal gå ca. halvt op ad skålen/formen. Bages i ca. 1 - 1½ time, alt efter hvor mange og hvor store formene er.

Man kan med fordel fryse formene med den ubagte leverpostej, for at tage den op nogle timer inden den skal bruges og bage den. Så er der altid frisk leverpostej.

 

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Kalvesteg i 2 dage & varm kartoffelsalat

Dadler, Marcipan og Kaffe.

En heldig (frokost-)Kartoffel

Julens Mazarintærte

Æblekugler ala Berlinere

Ris Klatkager af resterne

Ribs- & Hindbærsaft

Hurtig og lækker pastaret

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.