MADBLOG & LIVSSTIL

Budweiser og rub til grillsæsonen

barbecue-kylling-01Sponsoreret indlæg og affiliateslinks

For nogen tid siden, fik jeg tilsendt en Budweiser Barbecue og et rub krydderi fra Grill Smagen. Jeg tænkte, at begge dele ville være perfekt til grillen,  som jeg jo havde troet skulle i brug i påsken. Men ak, sådan gik det ikke. De dage vejret var til det, var jeg ikke hjemme, og siden har det ikke været så godt vejr, at vi er fristet til at spise udendørs. Jeg har en idé om, at grillmaden smager bedst,når man kan sidde lige ved siden af og spise.

Men det var altså de 2 produkter, - og nu skulle det være. Indrømmet, jeg har brugt af barbecuen. Kunne slet ikke lade være, for den smager super godt. Den har en tydelig barbecuesmag (underligt ikk 🙂 ), man fornemmer på en god måde budweiseren uden at den på nogen måde er gennemtrængende.

Ud over, at jeg har brugt den i Cowboytoast, hvor den var super god at komme på bøffen, har jeg prøvet at marinere og stege kyllingestykker med barbecue. Det giver en vidunderlig smag til kødstykkerne, og lukker man øjnene, fornemmer man grillen.

barbecue-kylling-33
2 kyllingefileter skåret i tern
3 spsk Budweiser barbecuesauce
olie til stegning

½ spidskål
en håndfuld små røde tomater
½ broccoli
1 rød peberfrugt
6 spsk. olivenolie
2-3 spsk. hvid balsamico
1 tsk. flydende honning
Salt og peber

Kyllingetern kommes i en skål sammen med barbecue, og det vendes godt rundt. Sættes i køleskabet i mindst 2 timer.

Skær spidskål i i tynde strimler. Broccoli brækkes i buketter og skæres i tynde skiver. Peberfrugt skæres i mindre tern. Bland det hele til en salat.
Bland olie, balsamico og honning, og smag til med salt og peber. Hæld ved salat.

Var olie op på panden, og når det er godt varmt, kommes kyllingestykkerne med marinaden på. Vendes flittigt, så de ikke brænder på. Steg stykkerne flot brune og møre.

På et fad anrettes først  salaten og herpå kommes de flotte kyllingetern. Kom evt. friskkogt pasta under salaten.

Er der rester, smager det også rigtig godt koldt dagen efter. Jeg lavede en æggekage dagen efter, hvor resterne kom i. Og så lige et ekstra skvæt barbecue. Og ja, du har ret, hvis du tænker, at jeg vist er ret vild med den 🙂

dizzy-pig-rub-40.1
Rubben brugte jeg på et lille stykke svinekam, som blev gnedet godt ind med krydderiet. Herefter kom det i ovnen. Jeg valgte at lave en bund af kartofler, og lægge kødet ovenpå.dizzy-pig-rub-11

Det er en velkrydret rub, der er anvendelig til rigtig mange ting. Den var rigtig fin til svinekødet, men jeg er helt sikker på, at kommer jeg den på fisk vil den også være perfekt. Måske citrus smagen vil træde lidt mere frem sammen med netop fisk.  Dufter man til krydderiet, fornemmer man en svag citrus, blandet med en lidt sødligt. Jeg kan kun sige, at krydderi blandingen/rubben er fint afstemt og meget anvendelig.

Mit mini-stykke svinekam, havde ikke noget svær. Men jeg tror rubben vil smage vildt godt på flæskesværet, hvis du laver en lækker sommerlig flæskesteg. På en eller anden måde, giver krydderiet mig nemlig associationer til sol og ferie og sydlige himmelstrøg. dizzy-pig-rub-20

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *