MADBLOG & LIVSSTIL

Vi har ikke selv jordbær i haven, så jeg må punge ud, hvis jeg vil have nogen af de søde røde bær. Priserne har været omkring 20 kr (24,- for de økologiske) indtil nu. Men i dag havde den lille købmand, der hvor jeg arbejder, jordbærbakker for 10,-. Så var tiden da lige til at lave en portion jordbærsorbet til at forsøge sommeren med.  Og bare 500 gr kan blive til en pæn portion sorbet.

sorbet

Jordbær Sorbet Is

jordbaer-is6,5 dl vand
2,5 dl sukker
5 spsk citronsaft
500 g jordbær
3 stk pasteuriserede æggehvider
5 spsk sukker

Kom vand, sukker og citron i en gryde, og kog det i ca. 5 – 8 min. Afkøles.

Gør jordbærene klar og kom dem i en blender. Kør til det er en glat masse. Ønskes lidt grovere sorbet, kører man lidt mindre.

Når sukkeret er afkølet, røres det sammen med jordbærmassen og køres på ismaskine (eller sættes i fryseren, og man rører i det hver ½ time).

Pisk æggehvider helt stive, inden sukkeret kommes i og der piskes kraftigt.

Når sorbeten er halv stiv, blandes den med æggehvider. Har du ikke ismaskine, vendes de forsigtigt i, inden det igen sættes i fryseren. Har du ismaskine, kommes det hele i maskinen igen, og køres færdig.

Er man modig, kan man hakke lidt frisk basilikum, og vende i isen sammen med æggehvider, eller man kan nøjes med at drysse med hakket basilikum ved servering.

sorbet-jordbaer-is

jordbaer-is-sorbet

print

2 reaktioner

  1. Hej Pia.
    Det er du meget velkommen til at gøre. Jeg har netop i dag lavet jordbærmarmelade med basilikum, det er jeg nemlig også fan af 🙂

    Jordbær-søde hilsner
    Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter