MADBLOG & LIVSSTIL

I vores omgangskreds, er familierne begyndt at rejse på ferie. Vi venter 1½ uge endnu, så har vi ferie, men rejser ikke sydpå. Vejret bliver da dejligt i Danmark, det satser vi i hvertfald på.
Men når jeg nu hører, at der er nogen der rejser til Spanien, savler jeg lidt over al den gode spanske mad de skal ned og smage. Hvor ville jeg gerne sidde i solen med den lækreste tapas og et glas god rødvin. Men hov, jeg behøves faktisk slet ikke tage helt til Spanien for at spise tapas, for jeg kan nemlig få rigtig Spansk tapas i Århus hos Stechers. Stechers tapas restaurant ligger lige ved det populære område Åen i Aarhus.

Billedet har jeg fået lov til at låne af Stechers

Det spanske køkken har et væld af velsmagende egnsretter, og nogle af de kendte er bla. de solide bønneretter, krydrede pølser (chorizo), friske fisk og skaldyr, risretten paella samt æggekagen tortilla. Og så den der er meget populær, nemlig TAPAS.
Generelt er den spanske mad grov og enkelt tilberedt, rig på grøntsager, frugt, brød, fisk, kød og krydderier, og det bærer Stechers Tapas også præg af. Der er både, kød, ost, krydrede tapanader, grøntsager og brød. Omkring 17 forskellige ting er der på brædtet, når du får deres tapas Århus. Du kan vælge et tapasbrædt med et enkelt glas vin til, eller – nu kommer det jeg synes er vildt smart – du kan nemlig vælge at spise enten 1½ eller 3 timer for en fast pris, og så får du både tapas og vin ad libitum. Og der er altid 5 vine at vælge imellem, det er bare at hente hvad du vil have (og kan drikke). Jeg hælder mest til Zinfandel, men de andre vine er bestemt også gode. Altså du får et glas stukket i hånden og så kan du kort og godt spise tapas, og drikke din ad libitum vin og bobler i halvanden time i en restaurant der er rustik, og atmosfærefyldt.

Billedet har jeg fået lov til at låne af Stechers

Ellers kan du også se vinkortet hos Stechers, hvor du kan finde en hel del gode vine at vælge imellem. Stechers er nemlig også en vinbar, hvor du kan nyde et glas god vin. I kælderen er der tapas og i stueetagen er der bar. Ville det ikke være hyggelgit at starte med at spise tapas i kælderen og slutte af med en cocktail i stueetagen inden du begiver dig hjem? Tapas-, vin- og cocktailbar i eet. Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er ret vild med at tage et lille smut forbi en hyggelig vinbar Århus, og der er Stechers et godt valg. Men skal du spise der, skal du bestille bord, for der er mange andre der også gerne vil smage deres gode tapas. Heldigvis kan vi altid vælge at bestille en tapas ud af huset hos dem, og tage den med hjem til vores søn og svigerdatter. Så er der lagt op til spansk hygge på Nørregade.

Men jeg har ikke ferie endnu, og må nøjes med at glæde mig til og drømme om tapas take away og vinbar i Århus, og så i stedet lave en spansk rissalat til aftensmad. Men den var er også ret så god, og jeg har hurtigt pakket resterne ned til madpakken i morgen. Nogen gange vil vi begge gerne have resterne med dagen efter, så det er med at komme først.

[ingredients title=”Spansk Rissalat”]
2 personer

  • 2 dl rå løse ris der koges som angivet på pakken og afkøles
  • 2 dl småtskåret tomattern eller både
  • 2 dl agurketern
  • 2 dl grønne ærter
  • 2 dl rød peberfrugt i små tern
  • 1 dl klippet purløg
  • 1 glas soja tang perler
  • Olivenolie med citron
  • salt og peber

Skrev jeg at det er verdens nemmeste salat? Det er det nemlig, for du blander blot alle grøntsager, som du har gjort klar, sammen med de kolde løse ris. Krydrer med salt og peber og giver nogle gode pift olivenolie med citron. Smager til, pynter med de skønne tangperler og lidt ekstra grønt, –  og vupti så er den klar til servering. Salaten er god til grillretter, tapas eller bare med lidt brød til.

Jeg synes den smager af sommer, især hvis gåde tomater, agurker, peberfrugt, ærter og purløg er hentet direkte ind fra haven.

[/ingredients]

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter