MADBLOG & LIVSSTIL

Krondyr med Brombær

Svampe-Risotto:
250 g Basmatiris eller Risottoris
200 g blandede svampe
2 forårsløg
et par blade ramsløg
2 fed hvidløg
1 l kalvefond
olivenolie, salt og peber

Hak løg og hvidløgsfed fint og sauter begge dele i lidt olie. Del svampene i mindre stykker, kom dem i gryden og sauter videre et par minutter.  Hæld risene i gryden og rist dem let af, til de begynder at blive gennemsigtige.Tilsæt kalvefonden lidt ad gangen. Rør til væden er blevet optaget og fortsæt indtil al kalvefonden er brugt. Er det Basmatiris, hældes væden ved og risene koges, til de er godt møre. Smag til med salt og peber og køl lidt ned.
Form risen til bøffer på ca. 8. cm. og stil dem på en bageplade indtil de skal i ovnen.
Inden spisetid, skal de i en varm ovn i ca 20 min, intil de bliver let brune.

Brombærsauce:
250 g brombær
50 g sukker
½ l vildtfond
2 spsk. balsamico
50 g smør
evt. maizena til jævning

Kom sukkeret i en tykbundet gryde og varm op til det karamelliserer. Kom smørret og ca. 100 g brombær i, vend rundt og hæld fond og balsamico på. Lad saucen simre i 20 min., smag til og jævn evt. med lidt maizena. Kom de resterende brombær i lige inden servering og varm saucen hurtigt igennem, uden den koger.

Persillecreme:
1 bundt bredbladet persille
½-1 dl olivenolie
1 fed hvidløg
salt og peber

Skyl persillen, dryp den godt af og fjern de groveste stilke. Hak bladene groft og kom dem i en skål. Tilsæt pillet, grofthakket hvidløgsfed samt lidt salt og peber. Blendes med Bamix, mens der tilsættes olie lidt ad gangen. Massen skal være lidt  fast.

Kød:
2 Mørbrad fra Krondyr (ca 500 gr pr. stk)
Salt og Peber
Smør til stegning

Gnid kødet godt med salt og peber. Varm en pande godt op med lidt smør og olie og læg mørbraderne herpå. Steg den i ca. 15 min. (afh. af tykkelse og stegetemperatur) og vend den undervejs. Skæres i tynde skiver og straks serveres.

Jens kunne have en lille portion mere, så han anrettede selv en ny portion. Det blev ikke så dårligt - især farvemæssigt var det ret flot med sauce og lidt smeltet smør sammen.

Den lille "kugle", er et blåbær, som var kommet med blandt brombærene 🙂

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Hej.
    Hvis du er bange for at den bliver tør, kan du pakke den ind i bacon. Ellers er det bare at passe på, du ikke giver den for meget.

    Ternene er gulerødder, der simret møre i lidt smør med honning. Det giver en sød smag og den bliver fint blank. Men græskar ville også være fint til.

    Godt Nytår til dig.

  2. Hold da op, hvor ser det flot ud.
    Jeg skal selv i gang med en krondyrsmørbrad, men er bekymret for, at den bliver for tør. Jeg tror nu ikke, at jeg kan anrette det lige så flot. Er det orange gulerødder eller græskar?

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *