• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Nissernes Choko-Kugler

Nissernes Choko-Kugler

Udgivet: 8. dec. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nu kører nissetoget igen. Ej kan I huske Magnus Tagmus og det lille tog der kørte rundt i tagrenden? Det var lige den gang da jeg var barn, at den blev vist, og jeg elskede den. Jeg genså den som voksen, for et par år siden, men det var slet ikke det samme. Om det er fordi, det var en anden tid den gang, hvor der skulle mindre til at imponere, eller det ganske enkelt er fordi jeg er blevet det der "voksen", ved jeg ikke helt. Men vores helt egen lille nissetog, kommer frem hver eneste jul. Og i dag blev den "udlånt" til at køre med Choko-Kugler. Sådan lige til ære for fotografen 🙂

De meget super lækre choko-kugler er faktisk heller ikke helt så usunde, som meget andet konfekt er. Så lidt god samvittighed er der. Portionen giver ca. 40 lækre kugler.

100 gr dadler
100 gr abrikoser
100 gr figner
100 gr mandler
saften af 1 appelsin
200 gr god chokolade

Smelt chokoladen over vandbad. Kom dadler, abrikoser og figner i foodprocessoren og kør. Tilsæt mandler (ikke smuttede) og kør igen. Pres saften af appelsinen ned i den ret faste og klistrede masse, og kom så den smeltede og let afkølede chokolade i. Kør det hele godt sammen, og sæt det koldt ca ½ time. Er den for fedtet endnu, så lad den stå lidt længere.

Tril kugler af massen og vend dem i kokosmel, kakao eller finthakket chokolade. Det er ret vigtigt at bruge en god chokolade, for at få en god smag frem. Choko-kuglerne er ikke for søde,  men med en god kraftig smag af de gode sager.

Jeg har gemt dem godt af vejen, for ellers er jeg ret sikker på, at dåsen er tom inden jul. Men jeg kunne jo også bare lave en portion mere.

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Kold Rabarbersuppe med is

Klejner hører til vores Jul

CANBlau Tapas bar

Weekend med Tønder Festival

Nytårsdessert: Chokoladeskum med Appelsinparfait

Nytårs Menu 2011

Koteletter i fad

Påsken nærmer sig

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.