• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Kold Rabarbersuppe med is

Kold Rabarbersuppe med is

Udgivet: 22. apr. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Sidste dag i påsken 2019. Solen skinner, det er varmt og jeg skal slappe max af. Påsken har været lidt hård, med besøg det meste af påskeferien, men vi har også nydt at have familien hjemme. Der blev meget stille, da vi pludselig var alene i går, og så mærken man først hvor træt man egentlig er. Så lige nu har jeg smækket benene op, og nyder at solen varmen mig igennem, og så glæder jeg mig til at komme på arbejde igen i morgen.

Varmen, ja. Den kommer jo lidt pludselig. Hvor er foråret blevet af? Selvom der "kun" er omkring 18 - 20 grader, sveder vi allerede. Det er fordi i ikke har nået at vænne os rigtig til varmen, når det kommer så pludselig. Men så er det også tid til de lette og kølende retter, og en Kold rabarbersuppe er vist helt på sin plads en dag som i dag. Min rabarber er desværre ikke stor nok endnu, men der går ikke lang tid inden jeg kan skære af dem.

[ingredients title="Rabarbersuppe med Is"]
2 - 3 personer

  • 400 gr rabarber
  • 3 dl vand
  • 75 gr sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk kartoffelmel + 2 spsk vand
  • kugler af havtorneis ell. vaniljeis
  • granatæblekerner

Rengør rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vandet og kog dem i 30 min. eller til de er kogt ud til mos. Gryden tages af varmen og rabarbersuppen sies gennem en si. Hæld saften op i gryden igen, og tilsæt sukker og vaniljekerner fra vaniljestangen. Den tomme stang kommes også ned til saften. Koges sagte indtil sukkeret er helt opløst. Smag til, om der skal mere sukker i.

Fisk vaniljestangen op og tag rør en jævning af kartoffelmel og 2 spsk vand. Kom pisk jævningen i saften og kog op.

Suppen kan serveres varm eller kold. Jeg har valgt den som kold med en kugle havtorneis  og små fine granatæblekerner. Den kan også serveres med flødeskum, creme fraiche eller blot med lidt crunch.

En rigtig forårsdessert.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Spidskålsbudding

Kirsebærkage

Italienske Cornflakeskager

Stegte ris med kylling og rejer

Fisk i Bacon med pasta

Kødboller i Tikka Masala

Asparges suppe

Sidste lørdag inden jul

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.