• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Abrikosbrød med sigtet speltmel

Abrikosbrød med sigtet speltmel

Udgivet: 7. mar. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 

Sigtet speltmel er fintformalede speltkerner, hvor klid er sigtet fra, og som har et højt indhold af gluten. Spelt binder vand langt mere end almindelig mel, og dejen skal derfor være så blød, at den flyder ganske let ud, og bør derfor også bages i brødform. Er det for fast en dej, bliver brødet for hurtigt tørt.

Mit brød fortjener noget virkelig godt speltmelet, og det ved jeg det er, når  det kommer fra Økomølleriet, Kragegården.

Spelt giver brødet en rigtig god nøddeagtig smag, og holder sig friskt i flere dage.

6 dl lunkent vand
40 gr økologisk gær
2 dl abrikosmos,-grød eller -saft
2 tsk sydesalt fra Mariager
ca. 1 kg sigtet speltmel fra Økomølleriet, Kragegården

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, abrikosmos og sigtet mel. Ælt dejen hurtigt  til det er en lind og lidt klistret dej.

Sættes til hævning med et viskestykke over, i ca 1 time.

Dejen vendes ud, og foldes forsigtigt sammen et par gange. Deles i 2 eller 3 brød, alt efter formenes størrelse.  Efterhæver ½ time, pensles med lidt kaffe, og sættes i en 200 grader varm ovn, hvor de bages i ca. 20 min.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Friske Fastelavnsboller

billede til hurtig pastaret

Hurtig pastaret med bacon og uden fløde

Efterårsferie

Sloppy Joes

Bøf Stroganoff

Sjove perler i salaten

Sundere Risalamande

olivenolie

Drømmen om Kreta

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.