Sigtet speltmel er fintformalede speltkerner, hvor klid er sigtet fra, og som har et højt indhold af gluten. Spelt binder vand langt mere end almindelig mel, og dejen skal derfor være så blød, at den flyder ganske let ud, og bør derfor også bages i brødform. Er det for fast en dej, bliver brødet for hurtigt tørt.
Mit brød fortjener noget virkelig godt speltmelet, og det ved jeg det er, når det kommer fra Økomølleriet, Kragegården.
Spelt giver brødet en rigtig god nøddeagtig smag, og holder sig friskt i flere dage.
6 dl lunkent vand
40 gr økologisk gær
2 dl abrikosmos,-grød eller -saft
2 tsk sydesalt fra Mariager
ca. 1 kg sigtet speltmel fra Økomølleriet, Kragegården
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, abrikosmos og sigtet mel. Ælt dejen hurtigt til det er en lind og lidt klistret dej.
Sættes til hævning med et viskestykke over, i ca 1 time.
Dejen vendes ud, og foldes forsigtigt sammen et par gange. Deles i 2 eller 3 brød, alt efter formenes størrelse. Efterhæver ½ time, pensles med lidt kaffe, og sættes i en 200 grader varm ovn, hvor de bages i ca. 20 min.
Skriv din kommentar her