MADBLOG & LIVSSTIL

Fiskefilet i ruller og farverige rodfrugter

Jeg synes det er helt utroligt, at man 2. oktober kan sidde ude i haven og drikke kaffe. Jeg udnytter enhver lejlighed til at nyde solens stråler, for lige pludselig er det slut for i år. Og så er det med at få ladet op inden. Men med det fine vejr, er det næsten for varmt til at spise de solide efterårsretter, som årstidens udbud ellers lægger op til. Det bugner med rodfrugter, og de er skønne og fristende, så dem bliver der spist en del af for tiden.

Tidligere i dag, var jeg ude i haven og skære lidt ned i krydderurterne  og solsikkerne. De afblomstrede solsikker er ellers et flot syn, de har nogle fantastisk smukke hoveder også uden de gule blade. Jeg fandt de 2 pæneste og fik dem ind i en vase i stuen. Så kan de stå der og pynte lidt, og minde os om sommeren.

Men tilbage til maden, som i dag står på fisk. Nogle hader det, andre elsker det. Vi hører til den sidste gruppe, der nyder at spise fisk.

Fiskeruller med ost
400 gr rødspættefileter
75 gr flødeost med hvidløg
Frisk persille
Salt og peber
Birkes
2 dl. bouillon

Tør fiskefileterne lidt, og smør flødeosten ud over hver enkelt. Kom friske kviste af persille på og rul dem sammen omkring ost og persille. Læg rullerne i et fad, og smør lidt ost på og drys med birkes.
Kom bouillon ved, så det står ca. halvt op omkring rullerne. Sættes i en 200 grader varm ovn, i 20 min.

Vupti, - så er de klar. Jeg kan godt advare jer, - lav lidt ekstra, for de smager fantastisk.

Server med ovnbagte rodfrugter.

Rodfrugtesalat
Røde rødbeder
Gule rødbeder
Pastinak
Gulerødder
Æble
Bulgur
2 + 2 spsk olie
2 spsk chili olie
2 spsk havtorneeddike
1 spsk akaciehonning
1 dl appelsinsaft
salt og peber

Rengør og skær rodfrugter i mindre tern. Kom dem i en skål og bland med 2 spsk olivenolie + 2 spsk chili olie. Drys med skalt og peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir, som sættes i ovnen i 30 min ved 200 grader.
Skyl 1 dl bulgur  godt og kom dem i en gryde med 2 dl vand. Kog i 10 min. Lad køle af.
Skær gulerødder i lange tynde strimler på den lange led. Befri æble for kernehus og skær den i tynde både. Kom æble og gulerødder i en gryde med appelsinsaft og kopg op. Sluk og lad stå ca. 15. min.

Når rodfrugterne er færdige, hældes de op i en skål sammen med gulerødder, æble og bulgur. Lav en dressing af olivenolie, havtorneeddike, akaciehonning og salt og peber, og hæld det over salaten. Rør rundt og servér.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *