MADBLOG & LIVSSTIL

Figen-Karamel Konfekt

Til en god kop kaffe hører der chokolade til!  Og allerhelst noget godt hjemmelavet af slagsen.

Jeg har leget lidt med figner, chokolade og kondenseret mælk, og det blev der nogle små lækkerbidder ud af.
Kondenseret mælk kan købes i flere supermarkeder.
Kommer man en dåse (ja hele dåsen, med mærkat og det hele og uden at åbne den) i kogende vand og koger den i 4 timer, får man en fantastisk karamel ud af det. Pas på at dåsen hele tiden er dækket af vand, ellers kan du risikere at den eksploderer.
Når den er kogt, tages den op og afkøles før den åbnes.

Figen-Karamel Konfekt.
200 gr tørrede figner
1 dåse kogt kondenseret mælk
1 økologisk citron
300 gr flødechokolade
Hakkede nødder
Tørrede hindbær
eller andet pynt

Skær fignerne i mindre stykker og kom dem i blenderen sammen med saften af en halv citron og kør indtil det er en god masse uden større stykker. Bland figenmassen med revet citronskal og 3 store spsk karamel (gerne mere hvis du kan li det), og rør godt rundt så det er blandet. Sæt massen af i små toppe på bagepapir, og kom så det hele en tur i fryseren eller køleskabet. Efter ca. ½ time i fryseren (lidt længere i køleskabet) kan de små kugler trilles til kugler. Det skal gå lidt hurtigt, for de fedter hurtigt. Jeg tog lidt ud ad gangen og trillede.
Sæt dem koldt igen.

Skær chokoladen fint og smelt ⅓ af den over vandbad. Når det er helt smeltet og rørt glat, tages skålen af vandbadet og resten af chokoladen kommes i. Så er det bare med at rører godt indtil det hele er smeltet.

Overtræk kuglerne med chokolade og vend dem i tørrede hindbær, hakkede nødder eller kokos. Jeg valgte at bruge både mørk og lys chokolade, så dem med nødde-pynten blev med mørk chokolade. Hindbærdrysset giver et fint modspil til den søde karamel og flødechokolade, hvor i mod den mørke chokolade matcher karamel og nødder godt. Men det er op til dig, hvor sødt du vil have det.

Mere indhold til dig

6 reaktioner

    1. Jeg har slet ikke fået dem lavet endnu, men de smager rigtig godt. Julen burde være meget længere, med alt det gode jeg gerne vil lave.

    1. Hej Annette.
      Jeg vil også love dig, at de er rigtig gode - Her er de allerede skrevet på listen til konfektskålen til jul 😉

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *