• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Rødvinskogte Pærer

Rødvinskogte Pærer

Udgivet: 19. aug. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nogen gange, kan vi lave noget, der både kan bruges i det salte og søde køkken. Det gælder bla. Rødvinssylte pærer, som er super gode både som dessert og som tilbehør til kødretter. Jeg har lavet lidt ekstra, så der er til julemiddagen, hvor de vil passe perfekt som erstatning for æblerne med ribsgelé.

Du kan sagtens koge, afkøle og anvende dem samme dag. Men den helt dybe røde farve som mine har, har de fået ved at ligge en uges tid i rødvinslagen.

Nu sidder du måske og tænker, at spiser du nok af dem bliver du halvsnaldret. Men bare rolig, lagen er kogt, så al alkohol er fordampet og kun den gode smag er tilbage. Er der børn med, ville jeg nu nok alligevel koge nogle i solbær- eller hyldebærsaft i stedet for til dem.

[ingredients title="Ingredients"]

  • 4 - 8 pærer
  • 5 dl rødvin
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 4 nelliker
  • 1 flækket vanillestang

Skræl pærerne og fjerne blomsten, men lad stilken sidde på. I en gryde bringes rødvin, vand, sukker og krydderierne i kog og bærerne tilsættes. Lad væden med pæerene småkoge i ca. 10 min, eller indtil pærerne er næsten møde. Tag gryden af varmen og lad pærerne stå og afkøle i væden.

Fisk nelliker, vanilje- og kanelstangen op, og hæld det hele på et glas der lukkes tæt. Nu har du nem og hurtig dessert eller tilbehør til kødretter.

Du kan komme så mange pærer i gryden med rødvin som der er plads til. Blot skal du huske at vende pærerne jævnligt, hvis det ikke helt dækker dem. Ellers bliver de ikke smukt røde.

I glasset der skal gemmes, er det vigtigt at alle pærer de dækkede.

Når du skal bruge pærerne, tages de op og afdrypper lidt inden den kommes på tallerken.

Rødvinsvæden kan koges yderligere ind til en sirup og hældes over pærerne ved servering.

Server dem med is, flødeskum eller creme fraiche. Eller med sovs.

[/ingredients]

Her er pærer der lige er blevet kogt og har ligget til afkøling. Selvom det ligner chokolade der er over pærerne, er det altså SOVS. Vi fik dem nemlig til en lækker flæskesteg.

Er de ikke bare flotte når de bliver skåret igennem? Når en pære er kogt, kan kernerne sagtens spises med.

Og tilsidst lige endnu et billede af desserten med creme fraiche. Det er altså mega hurtig at trylle en dessert frem, når du har disse pærer stående klar i et glas. Og desserttrangen kan som regel komme meget pludselig og intenst.

 

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Tørke og køkkenhave

Salat med spejlæg

Whiskysmagning under bøgen

Torske-deller med let kartoffelsalat

Fisk med revne rodfrugter og persillesmørsauce

Karamelkagen til weekenden

Bøf Stroganoff

Med HelloFresh måltidskasser er det altså nemt

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.