MADBLOG & LIVSSTIL

Nogen gange, kan vi lave noget, der både kan bruges i det salte og søde køkken. Det gælder bla. Rødvinssylte pærer, som er super gode både som dessert og som tilbehør til kødretter. Jeg har lavet lidt ekstra, så der er til julemiddagen, hvor de vil passe perfekt som erstatning for æblerne med ribsgelé.

Du kan sagtens koge, afkøle og anvende dem samme dag. Men den helt dybe røde farve som mine har, har de fået ved at ligge en uges tid i rødvinslagen.

Nu sidder du måske og tænker, at spiser du nok af dem bliver du halvsnaldret. Men bare rolig, lagen er kogt, så al alkohol er fordampet og kun den gode smag er tilbage. Er der børn med, ville jeg nu nok alligevel koge nogle i solbær- eller hyldebærsaft i stedet for til dem.

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 4 – 8 pærer
  • 5 dl rødvin
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 4 nelliker
  • 1 flækket vanillestang

Skræl pærerne og fjerne blomsten, men lad stilken sidde på. I en gryde bringes rødvin, vand, sukker og krydderierne i kog og bærerne tilsættes. Lad væden med pæerene småkoge i ca. 10 min, eller indtil pærerne er næsten møde. Tag gryden af varmen og lad pærerne stå og afkøle i væden.

Fisk nelliker, vanilje- og kanelstangen op, og hæld det hele på et glas der lukkes tæt. Nu har du nem og hurtig dessert eller tilbehør til kødretter.

Du kan komme så mange pærer i gryden med rødvin som der er plads til. Blot skal du huske at vende pærerne jævnligt, hvis det ikke helt dækker dem. Ellers bliver de ikke smukt røde.

I glasset der skal gemmes, er det vigtigt at alle pærer de dækkede.

Når du skal bruge pærerne, tages de op og afdrypper lidt inden den kommes på tallerken.

Rødvinsvæden kan koges yderligere ind til en sirup og hældes over pærerne ved servering.

Server dem med is, flødeskum eller creme fraiche. Eller med sovs.

[/ingredients]

Her er pærer der lige er blevet kogt og har ligget til afkøling. Selvom det ligner chokolade der er over pærerne, er det altså SOVS. Vi fik dem nemlig til en lækker flæskesteg.

Er de ikke bare flotte når de bliver skåret igennem? Når en pære er kogt, kan kernerne sagtens spises med.

Og tilsidst lige endnu et billede af desserten med creme fraiche. Det er altså mega hurtig at trylle en dessert frem, når du har disse pærer stående klar i et glas. Og desserttrangen kan som regel komme meget pludselig og intenst.

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Flere
opskrifter