MADBLOG & LIVSSTIL

Morgenmaden er vigtig

Vi får ofte at vide, at morgenmaden er det vigtigste måltid om dagen. Det ved jeg nu ikke, jeg synes alle er lige vigtige når jeg er sulten. Men jeg er så også sulten om morgenen, og tager aldrig afsted uden at have fået noget at spise. Nogen gange skal det gå lidt hurtigt, og så er en ostmad god at snuppe i farten, men for det meste har jeg tid til at hygge mig med morgenmaden.

Jeg nød også min morgen i dag, hvor der kom en skål med skyr og topping på bordet, sammen med et blødkogt æg og så selvfølgelig en stor kop kaffe. Jeg synes nemlig, at skyren mætte så dejligt længe, at jeg snildt kan undvære mere helt ind til frokost. Og det også selvom det kun er en lille portion jeg spiser.

Sådan helt uden noget, er skyren lidt kedelig, så jeg rører den ofte op med et eller andet. I dag blev det ganske lidt vaniljesirup, men f.eks. en ½ tsk marmelade smager også godt heri. Toppingen er god, både fordi frugt er sundt, men også fordi det smager fantastisk med noget knas ovenpå.

Nu må du endelig ikke tro, at jeg skriver om min morgenmad fordi den er speciel sund eller fordi den har de helt rigtige fordelinger af protein, kulhydrater og hvad der nu ellers regnes på. Det aner jeg ikke en dyt om. Jeg ved bare at det smager godt 🙂

[ingredients title="Skyr med frugt"]
1 portion/person

  • 2 store spsk skyr naturel
  • 2-3 dråber vaniljesirup eller så sød som du ønsker
  • ¼ æble i små tern
  • ½ kakifrugt i små tern
  • 50 gr hakkede mandler
  • 1 spsk Blodappelsin Tangperler fra Tanghuset
  • Lidt kanel
  • 1 spsk tørrede hindbær
  • 1 spsk finthakket chokolade

Bland skyren med vaniljesirup og kom den op i din morgenmadsskål. Fordel dine frugter, nødder og perler hen over og drys med ganske lidt kanel, tørret hindbær og chokoladen.

Du kan komme lige hvad du har lyst til ovenpå, og det er næsten ikke muligt at komme for meget på. Prøv også med solsikkekerner, rosiner, tranebær eller noget helt andet frugt.

Sammen med mit blødkogte æg og kaffen, kan jeg holde mig frisk og mæt helt til frokosttid.

[/ingredients]

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *