Kalvesteg i 2 dage & varm kartoffelsalat

Kalvesteg i 2 dage & varm kartoffelsalat

Som tilbehør til en kalvesteg, der blev krydret godt med Steaksalt fra Mariager Saltcenter, brunet på alle sider og så i ovnen til den nåede en kernetemperatur på 55 grader, fik vi noget af det nemmeste tilbehør. Den lune kartoffelsalat er også rigtig god til grillmad, når den tid kommer.

Kalvesteg-2

Lun Kartoffelsalat
Kalvesteg-1
Kartofler med skræl
Små tomater
Feta
Løg i små tern
Salat
Basilikum blade

Kartoffelsalat-2

Dressing
3 tsk grov sennep, eller
3 tsk Honning med sennep (kan erstattes af 2 tsk sennep og 1 tsk alm. honning)
3 spsk olie
salt og peber

Kartoffelsalat-3

Vask kartoflerne, og del dem, hvis de er for store. Kog kartoflerne til de kun lige er møre.
Imens kartoflerne koger, blandes dressingen og de øvrige ting der skal i salaten, gøres klar. Når kartoflerne er afkølet lidt, blandes det hele sammen og serveres.
Salaten smager også godt kold.

Kartoffelsalat-1


Der blev en god rest kalvesteg tilovers, og det blev til en rigtig god resteret dagen efter.

Kalv i fad
tallerken4 forårsløg i tynde skiver
1 lille bakke små tomater i kvarte
1 peberfrugt i små tern
basilikumblade
3 dl. Grøntsagsjuice
Salt og peber
Revet ost
lidt rasp og smørklatter

I et ildfastfad kommes blandingen af grøntsager, og der hældes grøntsagsjuice ved. Læg de meget tynde kalveskiver i et pænt lag ovenpå grøntsagerne og dæk dem med den revne ost. Slut af med et tyndt lag rasp og et par smørklatter. Sættes i ovnen i ca 20 min.

Rest-bund

Kartofler-i-fad
Server retten med ovnkartofler, der er vendt i olie og Pommesfritessalt fra Mariager Saltcenter.
Jeg kan love jer, de smager helt fantastisk!

ResteMad

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*