• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Drikke » Ingefærshot

Ingefærshot

Udgivet: 7. feb. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Alle taler om det - Ingefærshot. Så selvfølgelig skal der da også være billeder og opskrift her på bloggen. Jeg har lige lavet mig en flaske med den skønneste shot, som vi kan nyde. Dvs. at jeg er ret vild med ingefær, men er du ikke det, er det nok ikke helt så meget en nydelse. Min smager ihvertfald godt af den lille knold. Jeg valgte også en økologisk ingefær, som er lidt mere kraftig i smagen som den konventionelle af slagsen. Som et ekstra krydderi, kom jeg en stilk frisk timian med i gryden, men den kan nemt udelades, ligesom der kan tilsættes mere eller mindre  citronsaft og honning.  Bare smag dig frem.

8 dl vand
100 gr økologisk ingefær
2 store og saftige øko citroner
3 spsk honning
1 kvist frisk timian

Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skræl den så tyndt som muligt, så der ikke går for meget til spilde. Pres saften af citronerne og skær dem over i lidt mindre stykker. Jeg fik ca. 1 dl. saft ud af dem. Kom det hele i en gryde sammen med vand og timian. Jeg valgte at komme citronskallerne med, så det sidste kunne trække med ud. Lad det hele simre i 10 - 15 min.
Tag gryden af varmen, hæld indholdet op i et stort glas og tilsæt honning. Lad nu herligheden stå og trække til det er helt koldt. Min stod ca. 4-5 timer.
Si shotten og hæld på flaske.
En herlig shot til dage hvor forkølelsen banker på, halsen kradse, lemmerne gør ondt, eller hvor du bare trænger til lidt energi at starte dagen på.

Ingefærshotten kan holde sig i ca. 1 mdr.

Mere inspiration

  • Zinfandel min foretrukne vin
  • Sommerdrink med Fersken, Gin og Bobler
  • Fersken Gin & Tonic
  • Cold Irish Coffee

Se mere indhold på bloggen

hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Brunkager

Ostekage Dessert

billede af chokolade kagemand

Nem chokolade kagemand til fødselsdag

Forårs Salat

"Kolvig - Restaurant & Café"

Bounty med karamelcreme

Glimt fra Nytårsmiddagen 2013

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.