MADBLOG & LIVSSTIL

Alle taler om det – Ingefærshot. Så selvfølgelig skal der da også være billeder og opskrift her på bloggen. Jeg har lige lavet mig en flaske med den skønneste shot, som vi kan nyde. Dvs. at jeg er ret vild med ingefær, men er du ikke det, er det nok ikke helt så meget en nydelse. Min smager ihvertfald godt af den lille knold. Jeg valgte også en økologisk ingefær, som er lidt mere kraftig i smagen som den konventionelle af slagsen. Som et ekstra krydderi, kom jeg en stilk frisk timian med i gryden, men den kan nemt udelades, ligesom der kan tilsættes mere eller mindre  citronsaft og honning. ingefaershots-05 Bare smag dig frem.

8 dl vand
100 gr økologisk ingefær
2 store og saftige øko citroner
3 spsk honning
1 kvist frisk timian

Skræl ingefæren og skær den i skiver. Skræl den så tyndt som muligt, så der ikke går for meget til spilde. Pres saften af citronerne og skær dem over i lidt mindre stykker. Jeg fik ca. 1 dl. saft ud af dem. Kom det hele i en gryde sammen med vand og timian. Jeg valgte at komme citronskallerne med, så det sidste kunne trække med ud. Lad det hele simre i 10 – 15 min.
Tag gryden af varmen, hæld indholdet op i et stort glas og tilsæt honning. Lad nu herligheden stå og trække til det er helt koldt. Min stod ca. 4-5 timer.
Si shotten og hæld på flaske.
En herlig shot til dage hvor forkølelsen banker på, halsen kradse, lemmerne gør ondt, eller hvor du bare trænger til lidt energi at starte dagen på.

Ingefærshotten kan holde sig i ca. 1 mdr.

ingefaershots-01

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter