• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Diverse Bag » Verdens nemmeste knækbrød

Verdens nemmeste knækbrød

Udgivet: 9. jan. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

- og så endda uden mel. Og de er virkelig nemme, ikke noget med at røre og ælte eller rulle ud. 1-2-3 og de er klar til ovnen. Sprøde og fine, og gode både med og uden noget på.
Egentlig er de ikke fedtfattige, men det er det gode fedt fra kernerne der er i, så sunde er de.

2 dl hørfrø
1 dl peanuts
1 dl solsikkekerner
½ dl havreklid (kan udelades)
3 dl vand
1 tsk salt

Hak peanuts og solsikke kerner. Jeg gav dem en tur i blenderen, uden det blev til mel. Der skal stadig være knas i. Kom det hele i en skål, bland rundt og lad det stå og trække ca. 20 min.
Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir, og stryg massen ud så tynd som du kan. Max. 1 cm. Slut af med et drys grovt salt på toppen.

Bages ved 200 grader i 20 min. Tages ud af ovnen og skæres i pæne knækbrød, og sættes igen ind i ovnen, til de er helt sprøde (ca 20 min igen). Hold øje med dem, for de skal jo ikke være sorte og brændte.

Lad dem afkøle, før du meget forsigtigt lirker dem af bagepapiret.

Spis dem som de er, eller evt. med en god ost til.

Mere inspiration

  • Kaffekugler med dadler
  • Æbleskiver og fødselsdag
  • Rigtige gammeldaws Æbleskiver
  • Flap Jacks - hvad er nu det?

Se mere indhold på bloggen

På gensyn Skanderborg - i 2017

Laks - Dild - Rygeost

Hjortens Kåldolmer

Svendborg er dejlig!

Hvide asparges med citronrisotto

Torsk på Grønt med Hasselbackkartofler

Tuc kage med rabarber

Fisk i Bacon med pasta

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.