• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød & Sødt » Diverse Bag

Verdens nemmeste knækbrød

Udgivet: 9. jan. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

- og så endda uden mel. Og de er virkelig nemme, ikke noget med at røre og ælte eller rulle ud. 1-2-3 og de er klar til ovnen. Sprøde og fine, og gode både med og uden noget på.
Egentlig er de ikke fedtfattige, men det er det gode fedt fra kernerne der er i, så sunde er de.

2 dl hørfrø
1 dl peanuts
1 dl solsikkekerner
½ dl havreklid (kan udelades)
3 dl vand
1 tsk salt

Hak peanuts og solsikke kerner. Jeg gav dem en tur i blenderen, uden det blev til mel. Der skal stadig være knas i. Kom det hele i en skål, bland rundt og lad det stå og trække ca. 20 min.
Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir, og stryg massen ud så tynd som du kan. Max. 1 cm. Slut af med et drys grovt salt på toppen.

Bages ved 200 grader i 20 min. Tages ud af ovnen og skæres i pæne knækbrød, og sættes igen ind i ovnen, til de er helt sprøde (ca 20 min igen). Hold øje med dem, for de skal jo ikke være sorte og brændte.

Lad dem afkøle, før du meget forsigtigt lirker dem af bagepapiret.

Spis dem som de er, eller evt. med en god ost til.

Mere inspiration

  • Kaffekugler med dadler
  • Æbleskiver og fødselsdag
  • Rigtige gammeldaws Æbleskiver
  • Flap Jacks - hvad er nu det?

Se mere indhold på bloggen

Retro - eller sommermad

Heldig Kartoffelmad

Gulerodspesto

Flødeis med kokos

Krigsfisk med Kartoffel Alround

Blød kaffe med vanilje

Øllebrød med flødeskum

Hjerter til julemorgen

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.