MADBLOG & LIVSSTIL

 

Det hele startede egentlig med at jeg skulle prøve Tang tørpesto fra Nordisk Tang, og det endte med en lille forret. Tang tørpesto er ret så praktisk, Du kan have det stående i lang tid og det kan røres op med lige det du har brug for. Først og fremmest kan pestoen røres op som en traditionel pesto, hvor tørpestoen først tilsættes en smule vand så tangen opblødes, derefter tilsættes olie og pestoen røres op indtil den ønskede konsistens er opnået. Men den tørrede pesto kan også som her, tilsættes en mayonaise eller creme fraiche. Jeg havde en rest aioli stående, som blev brugt. Som modspil til den fede mayonnaise pyntede jeg med citronperler som også er lavet af tang. Det smagte jo fantastisk og kan bruges til mange retter, ligesom som det vil være en perfekt dip.

[ingredients title=”Forret med tang og citron”]2 portioner

4 tsk aioli / mayonnaise / creme fraiche
3 tsk tørpesto 
2 skiver god hamburgerryg (pålæg)
1 spsk løgspirer
2 tsk citronperler
grønne blade til pynt

Bland aioli og tørpesto og smag til. Lad det stå og trække ca. 15 min., og smag atter til.
Fordel løgspirer i to glas. Skær hamburgerryg i mindre stykker og fordel dem ovenpå spirerne. Den lækre dressing kommes over og der fordeles lidt citronperler hen over. SLut af med at pynte med de grønne blade. Her er brugt persille, citronmelisse og nye små rødbedeblade.

Torsk, laks eller rejer vil også være godt istedet for hamburgerryg. Servér meget gerne hjemmebagt flutes til. Måske bagt med tangmel.

Og så selvfølgelig serveret med et glas kold hvidvin eller en rosévin.

Forretten er lavet i de populære glas, som forhandles i Shop Jensen.

[/ingredients]

Det er også en praktisk forret, for den kan nemt tilberedes i god tid inden servering. Dressingen kan endda laves dagen før, så der kun er at anrette på selve dagen.

Opskrift på brød med tangmel kommer senere.

print

4 reaktioner

  1. Lyder lækkert med forretten med citron-perler,
    Hvor kan man købe dem og tør pestoen ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter