• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Spelt med blomkål

Spelt med blomkål

Udgivet: 19. jun. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I går lovede jeg, at I ville få salatopskriften i dag, og det må jeg hellere holde 🙂

Det er en super nem salat, og den mætter dejligt, så kan nemt udgøre det for kartofler, salat eller pasta.

Brug den mængde, som passer med portionen du skal bruge.

Blomkål i små buketter
2 fed hvidløg
Perlespelt
Peberfrugt

Grønne oliven, ca. 10 stk
Persille, 1 håndfuld, skyllet
4 spsk olivenolie
½ dl pinjekerner, ristet
salt

Skyl og kog perlespelt i ca. 10 min.
Skær blomkål i helt små buketter, og steg dem sammen med hvidløg i små tern,  i lidt olie på en pande, til de bliver svagt brune (ca. 10-15 min).
Bland spelten med blomkål og peberfrugt i mindre tern, når det er lidt afkølet.

Kom oliven uden sten, persille, olivenolie og let ristede pinjekerner i blenderen og kør det så glat du kan. Der kan kommes mere olie i, hvis det bliver for tyk. Smag til med salt.

Bland persille-pestoen med salaten og server.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Persillepesto med hytteost

Mikkel Mus kagen

Pølser fra Søndernæsgård

Svinekoteletter med rodfrugter

Nissernes Choko-Kugler

Tortilla-Lagkage med Fyld

Nachos og en kold øl

Stop Madspild i bedste stil

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.