MADBLOG & LIVSSTIL

Hindbærmarmelade med rom

Jeg fortsætter lidt med at sylte.

Jeg fryser som regel altid bær ned, så jeg kan lave marmelade når jeg har brug for den.
Derved undgår jeg konserveringsmiddel og der er altid frisk marmelade. Og så har jeg heller ikke plads til at opbevare så meget ad gangen.

Så i dag hev jeg en pose hindbær frem, og fik lavet et par glas hindbærmarmelade med en lille sjat rom.

Og bare rolig, alkoholen er fordampet inden den er færdig, så man bliver ikke små pløret af at spise den 🙂

Hindbærmarmelade med Rom
500 gr hindbær - friske eller frosne
500 gr økologisk syltesukker
1 vaniljestang
2 spsk hvid rom

Vaniljestangen flækkes og frøene blandes med sukkeret. Sukker, hindbær og rom blandes sammen i gryden, vaniljestangen lægges med i, og det hele står og safter en ½ times tid, inden gryden sættes over for at koge. Det skal ikke bulder koge, blot simre i 20 min. Marmeladen skummes og hældes på rengjorte glas (jeg skyller dem lige i en sjat rom inden), og sæt låg på.
Næste morgen er der lækker  hjemmelavet marmelade til bollerne - hvis du altså har det 🙂

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *