• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Frugter & Bær

Hindbærmarmelade med rom

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Jeg fortsætter lidt med at sylte.

Jeg fryser som regel altid bær ned, så jeg kan lave marmelade når jeg har brug for den.
Derved undgår jeg konserveringsmiddel og der er altid frisk marmelade. Og så har jeg heller ikke plads til at opbevare så meget ad gangen.

Så i dag hev jeg en pose hindbær frem, og fik lavet et par glas hindbærmarmelade med en lille sjat rom.

Og bare rolig, alkoholen er fordampet inden den er færdig, så man bliver ikke små pløret af at spise den 🙂

Hindbærmarmelade med Rom
500 gr hindbær - friske eller frosne
500 gr økologisk syltesukker
1 vaniljestang
2 spsk hvid rom

Vaniljestangen flækkes og frøene blandes med sukkeret. Sukker, hindbær og rom blandes sammen i gryden, vaniljestangen lægges med i, og det hele står og safter en ½ times tid, inden gryden sættes over for at koge. Det skal ikke bulder koge, blot simre i 20 min. Marmeladen skummes og hældes på rengjorte glas (jeg skyller dem lige i en sjat rom inden), og sæt låg på.
Næste morgen er der lækker  hjemmelavet marmelade til bollerne - hvis du altså har det 🙂

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Ris alá Ostekage

Dessertkagen

Italienske Cornflakeskager

Karrysauce og Æble-Løgkompot

Pebermyntekonfekt

Tomater på grillen

chokolade

Citronbombe - Chokoladetærte - Chilibjælker

Nytårsdessert: Chokoladeskum med Appelsinparfait

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. jacob

    december 04, 2014 at 10:50 pm

    Enkel og lækker opskrift den må jeg prøve, tak for dette 🙂

    Svar
    • Ellen

      december 05, 2014 at 5:47 pm

      Ja den er dejlig, med et lille tvist af rom 🙂

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.