MADBLOG & LIVSSTIL

Juleweekend i Hamborg

Jeg har været på juleweekend i Hamborg. En weekend med lidt sne, masser af jul og rigtig mange mennesker. De forskellige julemarkeder i Hamborg er virkelig populære, og vi mødte mange forskellige nationaliteter. Jeg kan heller ikke komme udenom, at det er virkelig flot med masser af lys, så især om aftenen er det et fantastisk syn. Masser af julestemning med alle julens dufte, for der er rigtig mange af boderne der sælger enten glühwein, pølser, grønkål, kastanjer, donouts og meget mere. Og selvfølgelig er der også de brændte mandler, chokolade og meget andet slik og sødt. Indimellem kan man også finde boder med gaveidéer som spændende sæber, trævarer, glas osv. Så der var meget at kigge på når vi gik i "køen" gennem markedet. Det var dog kun på det store marked ved rådhuset det var så slemt, på de andre små (vi kom forbi 2 på vej fra hotellet til rådhuset), var der mere plads og faktisk mere hygge.Men overalt i Hamborg oser det af jul!

Desværre var vejret ikke helt med os. Fredag sneede det først, men gik over i slud samtidig med det blæste ret meget. Så vi blev lidt våde. Lørdag startede med tørvej, men efterhånden kom der også regn og haglbyger. Lidt sne var der også ind imellem. Så vi nåede ikke helt det vi gerne ville. Men pyt, så har vi en grund til atter at besøge byen, og det skal være om sommeren næste gang.

Er du i Hamborg, må du ikke snyde dig selv for at se det imponerende rådhus. Det 111 meter lange rådhus med sit 112 meter høje tårn og formentlig byens sjette rådhus, er en imponerende bygning som jeg kunne blive ved med at kigge på. Rådhuset blev indviet i 1897, har 647 rum og står på mere end 4000 egepæle. Udvendigt skinner rådhuset med en pompøst dekoreret facade, som omkranses af i alt 20 kejserstatuer, og over hovedporten står på latin: "Den frihed, som forfædrene har opnået, bør efterkommerne værdigt søge at bibeholde."
Da vi så det om aftenen lignede det næste noget fra et eventyr. Vi var ikke inde i rådhuset denne gang, men det skal vi næste gang vi kommer der.

Varm chokolade på Schönes Leben i Hamburger Speicherstadt

Jeg var meget spændt på at se havneområdet med kanalerne og pakhusene. Desværre var det lige på det tidspunkt hvor vi var der, at det begyndte at regne allermest, men alligevel var det flot.
Pakhusene ligger på et samlet areal på 300.000 kvadratmeter, og er opført af mørkerøde mursten, grønirrede kobberbelægninger og funderet på solide egepiller.
De gamle og flotte pakhuse og lagerbygninger, bygget langs kanalerne, giver en helt speciel oplevelse. Her finder man i dag masser af kultur, lige fra chocoversum (en verden af chokolade), caféer, restauranter, teatre, gallerier, atelierer med musik og billedkunst til flere forskellige museer. Der er simpelthen så meget, at jeg nemt kunne bruge et par dage her.
Jeg har også planer om, at jeg næste gang skal på en havnerundfart, for at se det hele fra vandet.Og så må jeg da også se det hele om aftenen, når der er spot på kanaler, broer og andre seværdigheder i inderhavnen

Et besøg på "Café Paris" blev det også til, og kan absolut anbefales. Caféen der ligger i en sidegade lige ved Rådhuset, er et rigtig mini-Paris med hyggelig stemning. De har bla. den lækreste morgenmad med french toast og frisk frugt, men også meget andet. Det eneste man skal være opmærksom på, er at de ikke tager visakort. Og det er der faktisk en del steder i Hamborg de ikke gør, så det er en god idé at have euro med i lommen.

Og så er der lige den næsten obligatoriske snitzel når man er i Hamborg. En snitzel med et stort glas fadøl er nu heller ikke det væreste man kan få, og det er der rigtig mange der er enige med os i, for på "Brauhaus Joh. Albrecht" var der rigtig fyldt, og vi stod i kø for at få et bord, men det er værd at vente på.  Det er en hyggeligt sted og deres snitzel er perfekt.

En af de mange spændende kirker. Her St. Petri kirken. Tur hjem til hotellet gennem smukke Hamborg ved nattetid. Store og flotte butikker med designervarer.

Der er masser at se i Hamborg, og det kan slet ikke opleves på 2 dage. Men vi har fået en smagsprøve, som smager af meget mere. Der er også Neuerwall i Neustadt, der er Hamburgs hovedshoppestrøg, hvis du har hang til luksus. Et meget spændende område. De mange flotte kirker og små delikatessebutikker. Jeg var lige et smut forbi "Mutterland", som gør sig umage med både indhold og emballage. Her blev jeg lækkersulten bare ved synet af de bugnende hylder med smukke og lækre sager.

Og jeg kunne blive ved, for du kan nok høre, at jeg er blevet begejstret for Hamborg. Det er en dejlig by med masser af aktivitet, men ikke mere end jeg nemt kan overskue. Så jeg kommer igen - og sikkert også igen!

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *