MADBLOG & LIVSSTIL

En weekend i smukt landskab

I weekenden har jeg været i Søhøjlandet på et lille ophold. Jeg bliver betaget hver eneste gang, af den smukke natur der er, også selvom det indimellem var med meget sorte skyer på himlen.

Vi boede på Nr. Vissing Kro fra fredag til søndag. En gammel historisk kro, som skulle servere gourmet mad. Selve bygningen så ikke så velholdt ud, men var alligevel smuk med sin blå farve og de flotte blå hortensia op ad muren. Restaurant var virkelig hyggelig med blå vægge og beklædninger med hvidt træ. Sådan lidt badehotelstil. Jeg var virkelig vild med deres indretning og bordene var ligeledes smukt opdækkede.
En smuk og smagfuld blanding af nyt og gammelt.

Da de havde den samme menu både fredag og lørdag, valgte vi at tage ind til Ry på Lakeside og spise fredag aften.
Kommer du til Ry, kan jeg helt sikkert anbefale at besøge restauranten, der ligger lige ved bådehavnen i Ry. Lakeside siger selv, at  de serverer "... ærlig mad, godt håndværk tilsat masser af kærlighed", og det kan kunne vi tydeligt mærke. Personalet var opmærksomme, søde og kompetente. Maden var helt i topklasse. Masser af smag, lokale og årtids råvarer, nænsomt tilberedt og flot anrettet. Og prisen er meget rimelig, ja jeg vil næsten sige billig, i forhold til hvor god mad vi fik.
Der kommer jeg helt sikkert igen.

Du har mulighed for at vælge enten en 2 retters menu, eller en 5 retters. Vi valgte den med 2 retter, og fik så en apperitizer til at starte med, og det var lige passende til os.

Lørdag (inden håndboldkampen), var vi en tur på Himmelbjerget. Der var så flot med de mørke skyer som baggrund, og vi kunne se tordenvejret og regne over Silkeborg. Heldigvis nåede den ikke op på bjerget mens vi var der. Læg også mærke til de flotte farver, og så var der selvfølgelig en fantastisk udsigt ud over hele landskabet.

Tilsidst skal I da lige se billede af vores værelse. Vi havde fået et med terrassedør ud til en lille plads med havemøbler, og det var nu dejligt. Så kunne vi også sidde indenfor i tørvej, mens tordenvejret og regnen bragede løs. Lige ovenover værelset lå restauranten, men der havde vi nu ingen gener fra.

Menuen lørdag aften var

FORRET: Ceviche a la NVK •  Vesterhavsfisk  •  Purløgsmayo  • Brøndkarseolie  •  Brændt juice (lidt smagsløs)

​HOVEDRET: Grillbuffet - Sæsonens fisk (torsk i sølvpapir), tigerrejer på spyd med peberfrugt, fjerkræ og forskelligt kød.
Garniturer af sommerens friske grøntsager fra Nørre Vissings lokale micro landmand , - som så var en vandmelon salat med oliven, rød spidskålssalat, pastasalat og en som vi ikke kunne se hvad havde været. Den var nemlig spist, da vi ankom kl 19.

DESSERT - Hvid chokoladebrownie  •  Stikkelsbærsorbet med anis  •  Dehydrerede stikkelsbær  •  Sprød lakrids

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *