• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Frugter & Bær

Rødgrød med Fløde

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Ja, det er med fløde. Men også kun fordi jeg lige havde det, - og så smager rødgrød nu engang bedst med fløde, og ikke med mælk.

Men jeg er jo altså ved at rydde op i sidste års høst af bær, og der ligger faktisk en del i fryseren. Så i dag skulle der bruges lidt ribs, hindbær og så lige nogle friske jordbær. Det blev til en helt fantastisk Rødgrød.

500 gr ribs, hindbær og jordbær - eller andre bær
ca. 120 gr rørsukker
½ stang vanilje
2 spsk kartoffelmel
3 dl vand

Kom rengjorte (frosne) bær i en gryde sammen med sukker og vand. Lad bærene småkoge i ca. 15 - 20 min. Vil man ikke have "klumper" i sin grød, sier man bærene fra og kommer saften op i en rengjort gryde. Husk lige at mål saften inden - hvis du ikke er sikker på, hvor meget jævning der skal i. Målene står som regel på pakken med kartoffelmel/maizena.
Smag grøden til, hvis den evt. mangler mere sukker.
Jævn med kartoffelmel, der er rørt ud i lidt af saften, eller med majsjævning.

Kom grøden i en smuk skål, drys lidt sukker på toppen og sæt den til afkøling.

Drøm dig til en varm sommerdag mens du nyder rødgrød med FLØDE!

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Gammeldags Saftbudding

Agurkesalat i glas

Lemoncurd snitter med mandler

Kokos- eller Bountyispinde

Advents-Æbletærte

Bounty med karamelcreme

Kokos-Is

Dhal - en nem lille ret

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.