Ja, det er med fløde. Men også kun fordi jeg lige havde det, - og så smager rødgrød nu engang bedst med fløde, og ikke med mælk.
Men jeg er jo altså ved at rydde op i sidste års høst af bær, og der ligger faktisk en del i fryseren. Så i dag skulle der bruges lidt ribs, hindbær og så lige nogle friske jordbær. Det blev til en helt fantastisk Rødgrød.
500 gr ribs, hindbær og jordbær - eller andre bær
ca. 120 gr rørsukker
½ stang vanilje
2 spsk kartoffelmel
3 dl vand
Kom rengjorte (frosne) bær i en gryde sammen med sukker og vand. Lad bærene småkoge i ca. 15 - 20 min. Vil man ikke have "klumper" i sin grød, sier man bærene fra og kommer saften op i en rengjort gryde. Husk lige at mål saften inden - hvis du ikke er sikker på, hvor meget jævning der skal i. Målene står som regel på pakken med kartoffelmel/maizena.
Smag grøden til, hvis den evt. mangler mere sukker.
Jævn med kartoffelmel, der er rørt ud i lidt af saften, eller med majsjævning.
Kom grøden i en smuk skål, drys lidt sukker på toppen og sæt den til afkøling.
Drøm dig til en varm sommerdag mens du nyder rødgrød med FLØDE!
Skriv din kommentar her