• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Rødgrød med Fløde

Rødgrød med Fløde

Udgivet: 20. jun. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Ja, det er med fløde. Men også kun fordi jeg lige havde det, - og så smager rødgrød nu engang bedst med fløde, og ikke med mælk.

Men jeg er jo altså ved at rydde op i sidste års høst af bær, og der ligger faktisk en del i fryseren. Så i dag skulle der bruges lidt ribs, hindbær og så lige nogle friske jordbær. Det blev til en helt fantastisk Rødgrød.

500 gr ribs, hindbær og jordbær - eller andre bær
ca. 120 gr rørsukker
½ stang vanilje
2 spsk kartoffelmel
3 dl vand

Kom rengjorte (frosne) bær i en gryde sammen med sukker og vand. Lad bærene småkoge i ca. 15 - 20 min. Vil man ikke have "klumper" i sin grød, sier man bærene fra og kommer saften op i en rengjort gryde. Husk lige at mål saften inden - hvis du ikke er sikker på, hvor meget jævning der skal i. Målene står som regel på pakken med kartoffelmel/maizena.
Smag grøden til, hvis den evt. mangler mere sukker.
Jævn med kartoffelmel, der er rørt ud i lidt af saften, eller med majsjævning.

Kom grøden i en smuk skål, drys lidt sukker på toppen og sæt den til afkøling.

Drøm dig til en varm sommerdag mens du nyder rødgrød med FLØDE!

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

brændende kærlighed med rødbeder

Brændende kærlighed med rødbeder

Der er æg og så er der æg

Sarah Bernardt

Pighvar med Sauce Vierge

Glimt fra Nytårsmiddagen 2013

Pæresalat

billede med marmorkage

Marmorkage - lækker formkage med striber

Fisko-Tace eller Fiske-Taco

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.