MADBLOG & LIVSSTIL

Rødgrød med Fløde

Ja, det er med fløde. Men også kun fordi jeg lige havde det, - og så smager rødgrød nu engang bedst med fløde, og ikke med mælk.

Men jeg er jo altså ved at rydde op i sidste års høst af bær, og der ligger faktisk en del i fryseren. Så i dag skulle der bruges lidt ribs, hindbær og så lige nogle friske jordbær. Det blev til en helt fantastisk Rødgrød.

500 gr ribs, hindbær og jordbær - eller andre bær
ca. 120 gr rørsukker
½ stang vanilje
2 spsk kartoffelmel
3 dl vand

Kom rengjorte (frosne) bær i en gryde sammen med sukker og vand. Lad bærene småkoge i ca. 15 - 20 min. Vil man ikke have "klumper" i sin grød, sier man bærene fra og kommer saften op i en rengjort gryde. Husk lige at mål saften inden - hvis du ikke er sikker på, hvor meget jævning der skal i. Målene står som regel på pakken med kartoffelmel/maizena.
Smag grøden til, hvis den evt. mangler mere sukker.
Jævn med kartoffelmel, der er rørt ud i lidt af saften, eller med majsjævning.

Kom grøden i en smuk skål, drys lidt sukker på toppen og sæt den til afkøling.

Drøm dig til en varm sommerdag mens du nyder rødgrød med FLØDE!

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *