• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Glaserede Koteletter

Glaserede Koteletter

Udgivet: 26. aug. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Koteletter kan nemt blive tørre og kedelige, hvis man ikke passer på. Jeg har valgt at give dem saft ved først at marinere og derefter stege dem i en form for glasur. Det giver et dejligt smagfuldt stykke kød. Er du ikke så vild med den syrlige smag, men hellere smager den lidt søde, springer du over at gnide den med lime inden.

2 svinekoteletter
Salt, peber
1 lime - skåret over i halve
15 g smør
1 fed hvidløg
2 spsk. solbærgele
2 spsk. rødvinseddike
1 rødløg

Koteletterne gnides med de halve lime og krydres med salt og peber. Ligger og trækker i køleskabet ca. 1 time.
Skær løget i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld rødvinseddiken over, og lad også dem stå en times tid.
Tør koteletterne lidt, inden de kommes på en varm pande og brunes på begge sider.

Kom smør, gele og væden fra løgene i panden sammen med kødet, og steg koteletterne ca 3 min på hver side. Der dannes ligesom en glasering på dem.
Tag kødet op, og kom løgene i, indtil de er bløde og fine.

Du kan servere det du har lyst til. Jeg valgte at koge nogle kartofler sammen med små tern af selleri. Mens de endnu er varme, vendes lidt flødeost og hakket persille i kartoflerne og de serveres straks.

De små blomkålsbuketter er kolde og overtrukket med en dressing af skyr, persille, sennep, salt og peber.

Mere inspiration

  • Koteletter i fad
  • Citron Koteletter & Salat
  • Flæskesteg med fyld
  • Grøntsager i Sennepssauce

Se mere indhold på bloggen

Madplanen i uge 23

Bagt Butternut med mandler

Torskerogns-Frikadeller

Glaseret hamburgerryg med kartoffelmos

Fedtenødder som min mormors

Baguette alá Banh Mi

Bar'Vin København

Forloren Hare og Spidskålssalat

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.