MADBLOG & LIVSSTIL

Smukke mennesker & SMUK fest

(Sponsoret indlæg, men egne meninger) 

SÅ KOM DAGEN..... hvor vi tog afsted til SMUK fest i Skanderborg. Som min nabo sagde den anden aften - "I glæder jer og snakker om festivallen i 360 dag om året, og er der i 5 dage". Passer nu ikke helt, men vi glæder os i hvert fald.

Tirsdag åbner Hotelt området ved Skanderborghus, selvom selve festivallen først åbner onsdag. Vi tog afsted tirsdag, så er der nemlig også tid til social hygge med vennerne.
Vejret kan man aldrig være sikker på, så selvom vi tog afsted i strålende sol og meget varmt vejr, var gummistøvlerne med i bagagen. Jeg havde så også fotoudstyr, da jeg jo skulle skrive om madboderne på festivallen. Så min festivalarmbånd og pressekortet  er sponsoreret af SMUK fest, men jeg skriver min egen mening uden nogen form for påvirkning fra nogen side. Det betyder så også, at jeg indimellem må arbejde på festivallen, men der er også rigelig tid til at nyde musikken.

Tirsdag er der intet åbnet i skoven. Mad skal man selv medbringe, og det er der en vis hygge ved. Jeg havde såmænd både dug og servietter med, men vejrguderne valgte lige præcis på det tidspunkt at åbne for sluserne. En ordentlig omgang regn i en lille times tid, og så var det atter det skønneste vejr. Så det blev ikke til noget picnic på græsset, men i stedet i teltet.

Så der blev dækket op til 4 i det ene telt, og champagnen blev åbnet. Skål - så starter der en rigtig anti-dagligdag uge, med musik, gode venner, smukke mennesker og masser af sjov - og nogle timers arbejde med fotoapparat og blog.

Rundt om på pladsen, kunne man se, at alle selv havde medbragt deres aftensmad. Og i vores termotaske lå der også boller og ost til næste morgen. Nogen have pølsegifler med andre toastbrød eller noget helt tredje. Vores menu bestod af både lækker kyllingesalat, små løgtærter, sushi, anderledes hotdogs og SOLÆG.

Solæg er en rigtig sønderjydsk specialitet, hvor æggene først er kogt 40 min, herefter rullet, så skallen knækker, og så lagt i en rigtig god saltlage. Her har de ligget i mindst en uge. Undervejs skiftede jeg saltlagen et par gange.

Når man skal spise dem, piller man skallen af, skærer dem halvt over og piller forsigtigt den næsten helt sorte blomme ud.
I "hullet" kommes sennep, tabasco, olie og evt. lidt eddike. Jeg havde taget citronolie med, som er rigtig godt til. Blommen lægges ovenpå med buen opad, og så skal den ind i munden.

Når ægget er spist, drikker man gerne en Underberg eller en dram til. En god øl kan bestemt også gøre det. Alt efter hvormeget fyld der er kommet i, kan det være en hidsig omgang. Men sjovt og det smager godt.

Da vi var færdige med at spise, skinnede soler atter, og vi kunne sætte os udenfor igen. Vi nød en stille øl, mens vi kiggede og hilste på alle der kom forbi.

 

 

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *