Whoopie pies med chokolade

Jeg læste at den nye dille i USA,  skulle være whoopie pies. Det skulle da lige prøves, så vi kan sige vi er med på noderne her, og så er der chokolade i, så det smager bare lidt af “Chokolade Festival”. (ville SÅ gerne have været med til den festival).
Lige så populære som cupcakes tror jeg næppe de bliver.

Whoopie pies stammer fra Pennsylvania, USA, hvor de religiøse Amish-koner bagte dem af en rest kagedej, som et simpelt mellemmåltid til manden, når han var i marken.

soendag.dk  fandt jeg en opskrift, som så både nem og lækker ud.

Chocolate whoopie pies

125 g smør
125 g mørk chokolade
225 g sukker
3 æg
1 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
25 g kakao
½ tsk bagepulver

Chokoladecreme:
1 dl piskefløde
100 g mørk chokolade – jeg brugte halv hvid og halv mørk

Cremen laves først:
Varm fløden op til kogepunktet og hæld i en skål med hakket chokolade. Rør, til chokoladen er helt smeltet, og sæt cremen til afkøling.

Kagerne:
Smelt smør og hakket chokolade i en gryde ved lav varme. Pisk sukker, æg og vanilje til en luftig æggesnaps.

Sigt mel, kakao og bagepulver i æggemassen og rør det sammen med chokoladesmørret.

Tril dejen til 40 kugler på størrelse med valnødder, og læg dem med afstand på en bageplade. Tryk dem en anelse flade og bag dem ved 180 grader i ca. 8 min. – de må ikke blive hårde. Lad dem køle af på en bagerist.

Pisk chokoladecremen let op, kom den i en pose og sprøjt den ud på halvdelen af kagerne, der lægges sammen med de øvrige.

Servér evt. pyntet med et let drys flormelis eller smeltet chokolade.

Jeg lavede også en portion med en mere syrlig creme, som jeg faktisk synes passer bedre til. Den bliver lidt tung med chokoladecremen, men ganske lækker med en mere frisk creme.

Appelsin-flødeost-creme

200 gr flødeost
100 gr smør
50 flormelis
saft og skal af en økologisk appelsin

Det hele røres rigtig godt sammen og sprøjtes ud på den ene bund og den anden lægges ovenpå. Jeg kom lidt glasur på den øverste bund og pyntede med frysetørret hindbær.


Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*