• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Jordbærkager

Jordbærkager

Udgivet: 27. jun. 2012. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg spiser alle de jordbær jeg kan nå i den korte sæson. De danske jordbær smager bare fantastisk lige nu.

Efter først at have spist næsten en hel bakke på arbejde i dag, fik jeg lyst til at lave en jordbærkage da jeg kom hjem. Gad vide om jeg kan få så mange, at jeg får mavepine af dem 🙂

Som bund lavede jeg en mazarinkage med pistacienødder i.

Mazarinkagen

125 gr smør
125 gr sukker
1 æg
125 gr mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanilje
½ spsk mandelekstrakt
1 stor dl mælk
50 gr finthakkede pistacienødder

Æg og sukker piskes godt sammen, og ægget tilsættes. Resten røres i, og dejen fordeles i en lille form. Min var 20 x 20 cm.

Bages ved 180 gr i ca. 15-20 min.

Mens kagen bager og bagefter står og bliver kold, laves en jordbærmousse.

Jordbærmousse

300 g jordbær
3 blade husblas
sukker og vanilje
2½ dl piskefløde

Husblads ligges i koldt vand i 10 min.

Fløden piskes til skum og smages til med sukker og vanilje. De rengjorte og kvarte jordbær piskes med i fløden når den er stiv.
Husblasen smeltes i en gryde og kommes i fløde/jordbærblandingen i en tynd stråle mens der piskes rundt.

Står og bliver lidt tyk.

Kagen i hjerteformen er klar til at blive pyntet. Der kom hele 4 marengs i hjertet.

Kagen flækkes, så der bliver 2 bunde. Jeg lavede 3 små runde kager og et hjerte - portionsanretninger - men kagen kan bages i en springform og laves som lagkage.

Læg først en kagebund, så jordbærmousse, igen en kagebund og jordbærmousse. Står til det er helt stift. Pynt med flødeskum og friske jordbær. Lidt for sjovt, og fordi jeg lige have en pose små søde marengs liggende, fik hver kage et par marengstoppe proppet ned i det sidste lag mousse.

Velbekomme!

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Old School Fiskelagkage

Hvide Chokoladetærter

Klatkager med overraskelse

Turen til Årø

Hurtig og lækker pastaret

Caffé latte med Biscutti

Pasta med grønkål

brændende kærlighed med rødbeder

Brændende kærlighed med rødbeder

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Newyorkerbyheart

    juni 27, 2012 at 10:11 pm

    Hvor er de fine 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    Svar
    • ellen

      juni 27, 2012 at 11:11 pm

      Hej Birthe.

      Mange tak skal du have. De smagte også rigtig godt, men gør alt med jordbær efter min mening 😉

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.