Råmarinerede blommer

Når blommerne er modne, er det med at bruge dem. Blommer er i sæson netop nu, og vores gamle dejlige blommetræ giver os atter rigelige mængder frugter. Jeg har lavet adskillige glas marmelade, kogt massevis af saft og kommet en hel del i fryseren. Samtidig er de også blevet brugt i salat, i madpakken, i kager og marinerede til en god bøf. Blommesirup, blommesnaps og likør, blommer i portvin  samt blommeis er også gode bud på brugen af blommerne. Og glem endelig ikke at spise dig til en mavepine af de søde blommer, for pludselig er det slut og der går et helt år igen, inden der atter er blommer på dit blommetræ.


Råmarinerede Blommer


Tilbehør til 4 – 6 personer
  • 200 gr blommer uden sten og i tern
  • 75 gr rosiner
  • 75 gr valnødder, grofthakket
  • 3 spsk mælkebøttesirup (ahornsirup kan også bruges)
  • 3 spsk Gul superfrugt balsamico *
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • salt og peber

Sirup og balsamico blandes med meget finthakket hvidløg, salt og peber.

Blommetern, rosiner og grofthakkede valnødder blandes sammen og dressingen hældes over. Vend rundt så det bliver blandet.

Lad det stå og trække ca. 1 time.

Smager fantastisk til kødretter. Gør du den mere sød, kan den også serveres til f.eks. ost.

*Gul Superfrugt balsamico er både sød og syrlig på samme tid. Balsamicoen indeholder calamansi, yuzu, mango, abrikos m.fl. 


Indlægget er ikke sponsoreret, men derfor kan jeg vist godt reklamere lidt for de produkter, som jeg sælger i min egen shop.
Både Mælkebøttesirup og Gul Superfrugt balsamico kan købes i Shop Jensen.


Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*