• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Frugter & Bær » Den smukkeste Blommesirup

Den smukkeste Blommesirup

Udgivet: 13. aug. 2016. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Vores skønne blommetræ giver rigtig mange blommer, men desværre er de lidt mindre i år. Vi har ikke været gode til at få træet beskåret, så nu skal vi vist have det gjort. Men selvom de er lidt mindre smager de jo godt, og skal selvfølgelig bruges. Der har været nok til alle naboer og os selv, så må siges at have været udbyttet er godt. I år har jeg prøvet at komme nogle blommer i en gin sammen med lidt sukker. Så må jeg se om det bliver til en god og anderledes gin. Jeg har selvfølgelig også lavet (små) Blommer i Portvin , Blommemarmelade.og en del poser i fryseren til senere. Blommesnaps har jeg fra sidste år.

Skær blommerne i halve og udsten. Kom blommerne i en gryde og hæld så meget vand på, at det kun lige dækker. Kog blommerne sagte i 1 times tid, hvor efter de sættes til afdrypning. Lad dem bare stå natten over, så al saften kommer med.

Mål din blommesaft. Nu kan du også smage til med sukker og gemme den til en skøn saft, der er lige til at blande op med lidt vand.

Vil du lave sirup, er opskriften her. Sirup er rigtig god til yoghurt, pandekager og andre morgenmadsprodukter. Men jeg bruger det også i dressinger og drinks. Der er mange muligheder, når man har sådan et par flasker stående.

3 dl blommesaft
160 gr dl sukker
½ vanillestang

Kom blommesaft, sukker og den halve flækkede vaniljestang i en gryde, og lad den koge i ca. 30 min. Den skal være let tyktflydende, men ikke helt som sirup. Den bliver lidt tykkere når den afkøles. Min sirup er tyndtflydende, det kan jeg bedst lide.
Hold øje med den mens den koger, for blommer geleterer nemt, og koges den for længe bliver det til gele.

Prøv lige og se hvor flot en farve sådan en sirup har. Jeg synes den er så dejlig, og glæder mig til at bruge af den.  De små sorte prikker, er vaniljen. Jeg synes faktisk det ser flot ud med de fine vaniljeprikker.

Mere inspiration

  • Æblesnitter
  • Nøddemarengs med Rabarber og flødeskum
  • Blommegrød med mandler og is
  • Pæresaft

Se mere indhold på bloggen

Selleribøffer

Marineret Rejesalat med Avocado

Anmeldelse af DeLonghi espressomaskine

Råmarinerede blommer

De lækreste Rødbeder

En travl uge med salater og nyt skab

Kyllinge Bruschetta

Marineret oksekød med masser af grønt

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    august 15, 2019 at 7:36 pm

    Min var spist i løbet af en måned, men jeg tror sagtens den kunne holde længere. Men har som sagt kun prøvet med en måned.
    Håber du får en lækker sirup ?

    Svar
  2. Rikke

    august 15, 2019 at 7:17 pm

    Hvor længe kan den holde sig på køl?

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.