MADBLOG & LIVSSTIL

Den smukkeste Blommesirup

Vores skønne blommetræ giver rigtig mange blommer, men desværre er de lidt mindre i år. Vi har ikke været gode til at få træet beskåret, så nu skal vi vist have det gjort. Men selvom de er lidt mindre smager de jo godt, og skal selvfølgelig bruges. Der har været nok til alle naboer og os selv, så må siges at have været udbyttet er godt. I år har jeg prøvet at komme nogle blommer i en gin sammen med lidt sukker. Så må jeg se om det bliver til en god og anderledes gin. Jeg har selvfølgelig også lavet (små) Blommer i Portvin , Blommemarmelade.og en del poser i fryseren til senere. Blommesnaps har jeg fra sidste år.

Skær blommerne i halve og udsten. Kom blommerne i en gryde og hæld så meget vand på, at det kun lige dækker. Kog blommerne sagte i 1 times tid, hvor efter de sættes til afdrypning. Lad dem bare stå natten over, så al saften kommer med.

Mål din blommesaft. Nu kan du også smage til med sukker og gemme den til en skøn saft, der er lige til at blande op med lidt vand.

Vil du lave sirup, er opskriften her. Sirup er rigtig god til yoghurt, pandekager og andre morgenmadsprodukter. Men jeg bruger det også i dressinger og drinks. Der er mange muligheder, når man har sådan et par flasker stående.

3 dl blommesaft
160 gr dl sukker
½ vanillestang

Kom blommesaft, sukker og den halve flækkede vaniljestang i en gryde, og lad den koge i ca. 30 min. Den skal være let tyktflydende, men ikke helt som sirup. Den bliver lidt tykkere når den afkøles. Min sirup er tyndtflydende, det kan jeg bedst lide.
Hold øje med den mens den koger, for blommer geleterer nemt, og koges den for længe bliver det til gele.

Prøv lige og se hvor flot en farve sådan en sirup har. Jeg synes den er så dejlig, og glæder mig til at bruge af den.  De små sorte prikker, er vaniljen. Jeg synes faktisk det ser flot ud med de fine vaniljeprikker.

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Min var spist i løbet af en måned, men jeg tror sagtens den kunne holde længere. Men har som sagt kun prøvet med en måned.
    Håber du får en lækker sirup ?

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *