MADBLOG & LIVSSTIL

Risfad i ovnen

Mad i fad og så i ovnen er altid nemt. Det startede med at vi skulle have Ungarsk Risfad, men der kom efterhånden så mange ændringer, at det vist "bare" er Risfad 🙂
Med salat af gulerødder, blomkål og hasselnødder og  hjemmebagt flutes, var det en perfekt middagsmad til en onsdag aften.

I har sikkert bemærket, at der er lidt stille på bloggen for tiden, men psyken vil ikke helt som jeg vil, så jeg forsøger at slappe mest muligt af, når jeg kommer hjem, istedet for at have en masse projekter i køkkenet. På arbejdet har jeg fået en aftale om, at arbejde hjemmefra en gang om ugen, hvor jeg så har helt ro til at koncentrere mig om det jeg er i gang med. Det kan jeg mærke giver mig en dejlig ro og jeg føler jeg får noget afsluttet lavet, og frem for alt, ikke zapper fra det ene til det andet. Alt for mange bolde i luften og løse ender, kan give stress, og så er det med at passe på sig selv. Men jeg begynder at fornemme, at jeg går den rigtige vej igen. Skønt, - så I slipper nok ikke så længe for mig her 😉

Men det var den dejlige Risret vi lige kom fra.

2 dl ris
4 dl vand
salt
2 løg
en lille sjat olie
400 gr hakket oksekød
1 tsk paprika
lidt chili
2 fed finthakket hvidløg
1 stor peberfrugt i små tern
2½ dl oksebouillon
salt og peber
6 små tomater
en rest tacoskaller der alligevel er gået i stykker
100 gr friskost med krydderier

Start med at komme ris og vand i en gryde og bring til kogepunktet. Kom lidt salt ved og lad risene simre under låg i 15 min, eller til risene har suget al væden.
I en gryde med olien, svitses løgene i små tern sammen med hvidløg til de lige har skiftet farve. Kom det hakkede kød ved og brun det godt.
Peberfrugt i tern kommes ned til kødet sammen med krydderier og vædske. Lad retten simre i 10 min. og smag til med salt og peber.

I et smurt fad, kommes skiftevis kød og ris, så det ligger i lag. Kom klatter af flødeosten øverst.

Kom tacoskaller (eller hvad du nu har) i en pose og giv dem et par slag med kødhammeren så det bliver til en grov rasp. Drys det i en godt lag ud over hele retten og pynt med halve tomater. Sættes i en 200 grader varm ovn i ½ time.

Server retten med salat og brød. En kold klat creme fraiche er også rigtig god til retten. Især hvis man som jeg gjorde, kom lidt rigeligt med chili i 😉

Mere indhold til dig

2 reaktioner

  1. Hej
    Jeg afholder madskole for børn i Esbjerg en aften hver uge. Må jeg bruge nogle af dine opskrifter/billeder?
    Der vil stå på den opskrift de får udleveret hvor den stammer fra
    Hilsen Bodil.

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *