• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Fisk

Havkat eller Koteletfisk

Udgivet: 17. jun. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Lige nu er er der sæson for havkatten, eller koteletfisken, som den også kaldes. Havkatten bliver også kaldt for havets ulv, da den med sine stærke knogler i hovedet og et meget stærkt tandsæt, kan knuse sin føde, der består af: muslinger, rejer, søpindsvin, krabber og hummere. Havkattens kød er hvidt, saftigt og meget fast, og den hører under kategorien halvfed fisk.

400 gr havkat, filet
citrontimian
olivenolie
1 dl hvidvin
1 dl. grøntsagsfond (bouillon)
3 gode forårsløg
2 store og søde tomater
½ tsk citronsaft
1 fed hvidløg
Frisk Persille
salt og peber

Krydder havkattefileterne med salt og peber og dryp med lidt olivenolie. Læg dem  i et fad, og kom evt. et par kviste citrontimian ovenpå. Hæld hvidvin og grøntsagsfond ved.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 12-15 min.

Skær tomater, forårsløg og hvidløg i små tern og skiver. Bland det med ca. 2 spsk olivenolie, citronsaft og salt og peber.

Når fisken er klar, anrettes på 2 tallerkener med bund af friske og let kogte ærter, fisk og toppes med tomatblandingen.  Lidt af fonden kan hældes over ved servering.

 

Mere inspiration

  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Porre- & Kartoffelcreme med Torsk og Fennikel
  • Mandelpaneret Torsk med Spinat

Se mere indhold på bloggen

Rødbeder og Gulerødder

Selleribøffer

Påske(flødebolle)æg.

Kirsebærkage

Wasabi Kartoffelsalat

billede med tomatsuppe

Tomatsuppe - fyldig og lækker suppe med tomat

Sorbét, Vaniljeis & Karamelsovs

Retro - eller sommermad

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Ellen

    juni 17, 2014 at 5:10 pm

    Mange tak, - Det smager også rigtig dejligt 🙂

    Svar
  2. Pia H

    juni 17, 2014 at 2:57 pm

    mums... det ser virkeligt lækkert ud 😀

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.