Havkat eller Koteletfisk

Lige nu er er der sæson for havkatten, eller koteletfisken, som den også kaldes. Havkatten bliver også kaldt for havets ulv, da den med sine stærke knogler i hovedet og et meget stærkt tandsæt, kan knuse sin føde, der består af: muslinger, rejer, søpindsvin, krabber og hummere. Havkattens kød er hvidt, saftigt og meget fast, og den hører under kategorien halvfed fisk.

400 gr havkat, filet
citrontimian
olivenolie
1 dl hvidvin
1 dl. grøntsagsfond (bouillon)
3 gode forårsløg
2 store og søde tomater
½ tsk citronsaft
1 fed hvidløg
Frisk Persille
salt og peber

Krydder havkattefileterne med salt og peber og dryp med lidt olivenolie. Læg dem  i et fad, og kom evt. et par kviste citrontimian ovenpå. Hæld hvidvin og grøntsagsfond ved.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 12-15 min.

Skær tomater, forårsløg og hvidløg i små tern og skiver. Bland det med ca. 2 spsk olivenolie, citronsaft og salt og peber.

Når fisken er klar, anrettes på 2 tallerkener med bund af friske og let kogte ærter, fisk og toppes med tomatblandingen.  Lidt af fonden kan hældes over ved servering.

Print

2 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*