MADBLOG & LIVSSTIL

Havkat eller Koteletfisk

Lige nu er er der sæson for havkatten, eller koteletfisken, som den også kaldes. Havkatten bliver også kaldt for havets ulv, da den med sine stærke knogler i hovedet og et meget stærkt tandsæt, kan knuse sin føde, der består af: muslinger, rejer, søpindsvin, krabber og hummere. Havkattens kød er hvidt, saftigt og meget fast, og den hører under kategorien halvfed fisk.

400 gr havkat, filet
citrontimian
olivenolie
1 dl hvidvin
1 dl. grøntsagsfond (bouillon)
3 gode forårsløg
2 store og søde tomater
½ tsk citronsaft
1 fed hvidløg
Frisk Persille
salt og peber

Krydder havkattefileterne med salt og peber og dryp med lidt olivenolie. Læg dem  i et fad, og kom evt. et par kviste citrontimian ovenpå. Hæld hvidvin og grøntsagsfond ved.
Sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 12-15 min.

Skær tomater, forårsløg og hvidløg i små tern og skiver. Bland det med ca. 2 spsk olivenolie, citronsaft og salt og peber.

Når fisken er klar, anrettes på 2 tallerkener med bund af friske og let kogte ærter, fisk og toppes med tomatblandingen.  Lidt af fonden kan hældes over ved servering.

 

Mere indhold til dig

2 reaktioner

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *