• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Salat med krydderbagt Hokkaido

Salat med krydderbagt Hokkaido

Udgivet: 29. sep. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Jeg har været et par dage på Rømø, og nydt den smukke natur og i den grad også det gode vejr. Vi havde sol både inde og ude, skønt!

Det er blevet til en lang gåtur ved stranden og læsning ude i solen. Den ene aften fik vi denne salat (opskriften er fra ViSkalSpise), som var med en grøn hokkaido, hjembragt fra en økologisk landmand i Holland. Frøene er gemt, så nu skal der dyrkes grønne hokkaido næste år i min køkkenhave.

1 hokkaido græskar
2 tsk olivenolie
salt og groft peber
1 tsk rørsukker
1 tsk stødt kanel
lidt frisk eller tørret rosmarin
blandet salat
tomater
35 g salte græskarkerner
125 g blåskimmelost
Bresaola

Dressing
2 spsk olivenolie
1 tsk honning
1-2 spsk æbleeddike

Flæk hokkaidoen, skrab kernerne ud. Skræl og skær den i lidt tykke både. Læg dem på en plade med bagepapir, stænk olie over, drys krydderier på og bag  dem  ved 200° i ca. 15 - 20 minutter.

Anret salat, tomatskiver, blåskimmelost og Bresaola skinken på et fad og kom hoikkaido skiverne ovenpå sammen med græskarkerner. Bland dressingen og hæld over inden servering.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • Laksesalat med Rygeost
    Laksesalat med rygeost og æble
  • Søde porrer til forret
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Tørke og køkkenhave

Jordbær-Rabarber Syltetøj

Solbærsirup med guldmedalje.

Storm- og Chokolade-Vejr!

Rodfrugte-Moussaka med kokos

Nationalkager fra Portugal

Ostekager med forskellige smag

Old School Fiskelagkage

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.