MADBLOG & LIVSSTIL

Varm Solbær Cocktail

Pludselig skal vi have vinter. Eller vi havde en snert af det i går, men desværre ikke i dag. Men måske det lige er hos dig, det sner i dag.
Sne og sjap giver nu engang ofte forkølelse, og det er ikke noget jeg lige har lyst til. Hvem har det? Så jeg har lavet os et stort glas varm solbær med en sjat rom i. Mon ikke det kan forebygge en evt. forkølelse? Ellers må der en mere til.
Varm solbær cocktail er også god bare at varme sig på, og dropper man rommen er den både børne- og kørevenlig. Og er vi endda så heldig, at der kommer rigtig meget sne, så det bliver kælkevejr, er den perfekt at have med i termokanden.
solbaer-drik_4

½ l drikkeklar solbærsaft
1 spsk citronsaft
5 cm ingefær
3-4 nelliker
½ dl sukker
evt. rom

Kom solbærsaft, sukker, ingefær i skiver og nelliker i gryde og varm op til kogepunktet. Tag af varmen og lad det stå og trække i ½ time.
Si saften og varm den atter op. Smag til med citronsaft og evt. mere sukker. Hæld op i 2 glas og kom en sjat rom i dem begge.

Servér rygende varm, og nyd så snevejret 🙂

Solbær er sprængfyldt med C-vitaminer, så drik roligt mange glas 🙂

Prøv også at bytte solbær ud med tranebær. Det smager også super godt.

solbaer-drik_2

Lige nu er jeg også ved at bage en kage. Det skal blive til en Brø'tårt, for gemalen har nemlig fødselsdag i dag.
Kender du den kage?
Er du fra sønderjylland gør du helt sikkert, og til I andre, kan jeg fortælle at den er super lækker og helt i tråd med "stop-mad-spil". Jeg skal nok tage billeder og fortælle mere om den en anden dag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *