• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Ris Smørrebrøds Lagkage

Ris Smørrebrøds Lagkage

Udgivet: 18. jul. 2019. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Glæd dig nu ikke til flødeskum, for der er intet skum i denne lagkage 🙂
Jeg er helt sikker på, at netop den her  "kage", kommer jeg til at lave mange gange fremover (hvis min gemal skal bestemme). For den er bare lækker, og fyldt med grønt, så egentlig er vi begge tilfredsstillet her.
Drivhuset bugner netop nu af tomater og agurker, og køkkenhaven har rigtig meget salat. Og det hele smager bare fantastisk, så selvfølgelig skal det bruges til denne lagkage. Men du kan faktisk bruge det du har lyst til at komme i som fyld.

For en del år siden, lavede min mor ofte sådan sandwich lagkager, men det var med hvidt brød, og mere beregnet som en lille let anretning. Så jeg synes også at den er lidt retro agtig, eller mormor agtig. Denne her kan dog sagtens udgøre det for aftensmad, for den mætter rigtig godt. Og så det aller vigtigste, den  er super nem at lave.

[ingredients title="Ingredients"]
2 - 3 personer til aftensmad / 4 - 6 personer hvis sammen med andet

Bund

  • 400 g kogte løse ris
  • 4 æg
  • masser af purløg
  • salt og peber

Fyld:

  • 250 g flødeost
  • salat
  • 300 g rejer
  • 3 - 4 store tomater
  • 1 agurk
  • 2 hårdkogte æg
  • klippet purløg
  • evt. lidt Thousand Iceland dressing

Bland de kogte, kolde løse ris med de 4 æg og klippet purløg. Det skal ikk episkes, blot røres rundt. Jeg kom ikke salt i massen, fordi mine ris var kogt med salt, og havde en rigtig god smag. Men ellers kommer du lidt salt og peber i. Smør det ud på en bageplade med bagepapir i en firkant på ca. 20 x 30 cm.

Bag Riskagen ved 170 grader i ca. 15 min, eller indtil du kan se, at æggene er stivnet. Afkøl bunden helt inden den skæres igennem til 2 lige store firkanter, og lægges sammen.

Smør flødeosten ud over de 2 bunde i et godt lag. På den ene kommer du masser af grøn salat, tomatskiver, agurkeskiver og rejer. Dryp evt. med lidt Thousand dressing hen over rejerne. Det gjorde jeg, for at give lidt mere smag.

Læg den anden skive over, og tryk så godt du kan, så det hele bliver lidt klemt. Jeg kom et stykke bagepapir over, inden jeg trykkede. Klip godt med purløg over osten og pynt så kagen med skiver af kogte æg, tomater og evt. lidt rester af rejer eller agurk.

Kagen har rigtig godt af at trække lidt, inden den serveres. Kagen mætter godt, da bundede er lavet med ris. Vi blev rigeligt mætte til aftensmad, og vi er 2 personer. Og så er der et lille stykke til i morgen også.

[/ingredients]

Opskriften fandt jeg på Skovsmadmedmere.dk

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Ø-mærket

Madplan - Uge 15

Crumble med frugtrester

Svinekæber

Nutella - på lys chokolade

Bounty med karamelcreme

Hvidkålsdolmer eller Hvidkålsrouletter

Ølbraiseret Koteletter i fad

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.