Glæd dig nu ikke til flødeskum, for der er intet skum i denne lagkage 🙂
Jeg er helt sikker på, at netop den her "kage", kommer jeg til at lave mange gange fremover (hvis min gemal skal bestemme). For den er bare lækker, og fyldt med grønt, så egentlig er vi begge tilfredsstillet her.
Drivhuset bugner netop nu af tomater og agurker, og køkkenhaven har rigtig meget salat. Og det hele smager bare fantastisk, så selvfølgelig skal det bruges til denne lagkage. Men du kan faktisk bruge det du har lyst til at komme i som fyld.
For en del år siden, lavede min mor ofte sådan sandwich lagkager, men det var med hvidt brød, og mere beregnet som en lille let anretning. Så jeg synes også at den er lidt retro agtig, eller mormor agtig. Denne her kan dog sagtens udgøre det for aftensmad, for den mætter rigtig godt. Og så det aller vigtigste, den er super nem at lave.
[ingredients title="Ingredients"]
2 - 3 personer til aftensmad / 4 - 6 personer hvis sammen med andet
Bund
- 400 g kogte løse ris
- 4 æg
- masser af purløg
- salt og peber
Fyld:
- 250 g flødeost
- salat
- 300 g rejer
- 3 - 4 store tomater
- 1 agurk
- 2 hårdkogte æg
- klippet purløg
- evt. lidt Thousand Iceland dressing
Bland de kogte, kolde løse ris med de 4 æg og klippet purløg. Det skal ikk episkes, blot røres rundt. Jeg kom ikke salt i massen, fordi mine ris var kogt med salt, og havde en rigtig god smag. Men ellers kommer du lidt salt og peber i. Smør det ud på en bageplade med bagepapir i en firkant på ca. 20 x 30 cm.
Bag Riskagen ved 170 grader i ca. 15 min, eller indtil du kan se, at æggene er stivnet. Afkøl bunden helt inden den skæres igennem til 2 lige store firkanter, og lægges sammen.
Smør flødeosten ud over de 2 bunde i et godt lag. På den ene kommer du masser af grøn salat, tomatskiver, agurkeskiver og rejer. Dryp evt. med lidt Thousand dressing hen over rejerne. Det gjorde jeg, for at give lidt mere smag.
Læg den anden skive over, og tryk så godt du kan, så det hele bliver lidt klemt. Jeg kom et stykke bagepapir over, inden jeg trykkede. Klip godt med purløg over osten og pynt så kagen med skiver af kogte æg, tomater og evt. lidt rester af rejer eller agurk.
Kagen har rigtig godt af at trække lidt, inden den serveres. Kagen mætter godt, da bundede er lavet med ris. Vi blev rigeligt mætte til aftensmad, og vi er 2 personer. Og så er der et lille stykke til i morgen også.
[/ingredients]
Opskriften fandt jeg på Skovsmadmedmere.dk
Skriv din kommentar her