• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Sommerlig Pasta Carbonara

Sommerlig Pasta Carbonara

Udgivet: 11. jun. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Selvom det startede lidt gråt i morges, blev det jo endnu en dejlig varm og solrig dag. Men jeg synes, at jo varmere det er, des mindre lyst har jeg til mad. Lidt skal der dog indenbords, men det blev til en nem og hurtig pasta carbonara i dag. Det er altid populært her hjemme.

4 gode pølser
4 forårsløg
1 bundt grønne asparges
300 gr fuldkornspasta
100 gr parmesan eller andet ost
2 dl. vand fra pastaen
3 tsk. Siciliansk mandarinmarmelade (Karlsens)
2 æggeblommer
salt og peber
frisk appelsintimian

Start med at gør grøntsagerne rene, bræk det nederste af aspargeserne af og skær dem og forårsløg i pæne stykker.
Skær pølserne i skiver.

Kom pastaen i en gryde med kogende vand og salt, og kog til de er møre (og kun lige møre).
Man er vel stadig lidt barn, så fuldkornspastaerne havde formen som små elefanter, næsehorn og giraffer 😉

I lidt olie svitses grøntsager og pølsestykker let.

Æggeblommer piskes sammen med 2 dl kogevand fra pastaen. Pisk godt, så æggeblommen ikke koakulerer. Kom osten i, og rør rundt, så det er en glat sauce. Smag til med mandarinmarmeladen, salt, peber og finthakket appelsintimian. I stedet for marmelade, kan tilsættes lidt revet appelsinskal fra en økologisk appelsin og lidt saft efter smag.

Vend saucen med grøntsager/pølseblanding og pastaen. Drys med lidt timian og server med noget godt brød til.

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

Hollandaisesauce med Trøffel

Boller med sukkertang

Weekend i Kolding

Agurkerelish

Kartoffelpakker der smager

Hjemmelavet Karamel Is

Kalvefrikassé med asparges

Boghvedebrød

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.