MADBLOG & LIVSSTIL

Klatkager med overraskelse

 

Da vi fik risengrød den anden dag, var der en lille slat til overs. Den satte jeg i køleskabet til senere brug. Hele aftenen i går, sad jeg og brændte for at komme ud og lave noget af det, for jeg havde lige en idé. Men det skulle vente.
Så i går, da jeg kom hjem, kunne jeg komme igang.

Jeg ønskede faktisk mine kollegaer god weekend på arbejdet i går, for jeg holder min sidste enkelte feriedag i dag. Jeg har stadig en hel uge endnu, som skal afholdes inden 1. maj.
Jeg valgte at holde fri i dag, fordi jeg skal til Hanne Boel koncert i Musikhuset i Aarhus i aften. Med en fridag,  kan jeg nemlig nå at komme forbi frisøren her i  formiddag, hjem og pakke og så ellers køre stille og roligt nordpå med et krus kaffe og Jacob Dinesen i bilens cd afspiller.
Der er så fantastisk mange spændende arrangementer i Aarhus og omegn i 2017, så det bliver nok ikke sidste gang jeg tager turen for at opleve kulturen. I denne weekend er der også planlagt en tur i ARos og en tur på Moesgaard. Begge steder er det noget siden jeg har besøgt. Så skal der også være tid til en kop kaffe på en hyggelig cafe (eller 2), hvor man kan sidde og tænke tanker, - og selvfølgelig skal der findes gode steder, hvor der serveres lidt god mad.
Så tror jeg også weekenden er besat, men med lutter dejlige oplevelser.

Men inden jeg tager på tur, skal I lige høre om mit forsøg med den lille rest risengrød.

[ingredients title="Klatkager med Perler"]

  • 400 gr  kogt risengrød (en rest)
  • 1 æg
  • 3-4 spsk mel
  • 80 gr sukker
  • Citron Perler fra Tang-Huset
  • smør til stegning

Bland ingredienserne sammen i en skål. Der må ikke være klumper af grød, så det skal piskes rigtig godt sammen.
Lad det stå lidt.
Varm en pande op med lidt smør og kom små klatter af grøden på panden. Fordel grøden lidt, så det bliver en lidt fladere pandekage. Mine er ca. 5 cm i diameter.
Mens klatkagen steger på den ene side, lægges et par citronperler på midten og dækkes med noget mere grød. Alle perler skal være dækket af grød. Vend klatkagen og steg den gylden på den anden side også. Servér mens de stadig er lune.

Klatkager smager jo altid dejligt, men når man så bliver overrasket af de syrlige perler, bliver det en hel lille fest. Sødt og syrligt, - mums... der glider nemt lidt for mange ned. Næste gang "kommer jeg nok til" at lave for meget risengrød 🙂

Jeg lavede et par stykker, hvor jeg undlod sukkeret og kom Balsamico Perler og et par med orange Tang-Perler med smag af saltvand og havtang.

De søde er gode til dessert, kaffe eller når man får lyst til noget sødt, mens de sidste er gode til frokost, forretter eller en lille tapas. Overraskelsen når man bider i klatkagen og smager perlerne, er rigtig sjov.

Det lykkedes mig at perlerne forblev hele, selvom klatkagerne var meget varme.

[/ingredients]

Må I alle få en fantastisk weekend!

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *