• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Brød & Sødt » Småkager

Lavendel er ikke kun duft

Ellen Jensen - Senest opdateret: 9. feb, 2023

Jeg har lavendler i min urtehave, og har endnu ikke brugt de skønne blomster. Når jeg dufter til dem, minder de mig et eller andet sted om min mormor. Gad vide om hun havde små lavendelposer liggende som jeg husker duften af?
Men de fine blå blomster på lavendlen kan faktisk spises. Man skal nok ikke spise dem rå, for de smager ret så parfumeret. Men i maden i begrænsede mængder, giver de en fin smag.
Jeg har også en gang læst, at lavendelolie på en klud, lægges på panden og skulle hjælpe mod hovedpine. Så er det jeg tænker, om man ikke bare kan spise en håndfuld lavendelsmåkager hvis der skulle komme en hovedpine? Så jeg overbeviser mig selv om, at disse kager må være sunde (det gælder vel om at tro på det).

Har du ikke usprøjtede lavendler, kan tørrede også bruges. Udskift de 6 stilke (1 stor spsk kun blomster) med 2 tsk tørrede.

Til kagerne skal der bruges disse ingredienser:
6-8 stilke lavendler med blomster på (husk de skal være økologiske)
150 gr blødt smør
150 gr rørsukker
1 æg
½ dl mælk
¼ tsk bagepulver
kornene af 1 vaniljestang
230 gr. mel

Start med at vaske og pille blomsterne af stilkene. Kom resten af ingredienserne i en skål samme med lavendlerne og rør til det er en blød men samlet masse.
Tril ca. 40 små kugler af dejen, læg dem på bageplader med bagepapir og tryk dem flade. Kagerne flyder ikke meget ud, så de kan liggeforholdsvis tæt.

Bages ved. 190 grader i ca. 15 min. Hold øje med dem. De skal være lysebrune i kanten, men ikke sorte 🙂
Afkøles på en rist så de bliver sprøde.

Man kan ikke se så meget af lavendlerne, men smage dem, uden det bliver for stærkt. Blot en let krydret smag, og lidt spændende fordi man ikke umiddelbart kan placere smagen. Så der kan gættes på meget.

Mere inspiration

  • Julede Havregrynssnitter
  • Minnie Mouse Popcakes
  • Bastogne småkager
  • Morgenmads Cookies

Se mere indhold på bloggen

Hurtig mad leveret til døren

Hollandaisesauce med Trøffel

Blåbær "Tiramisú"

Stegte rosenkål

Fisk med Aarhus Symfoniorkester i baggrunden

Grøntsager syltet med øl

Baileys Brownies med Ost.

Boller med sukkertang

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.