• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Kager » Farfar med Skæg

Farfar med Skæg

Udgivet: 9. maj. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 14. jun. 2023.

Den anden aften kom vi til at snakke om en kage, som vi begge tydeligt kunne huske fra vores barndom. "Bedstefar med Skæg". Jeg husker den som en kage med en tør sukkerbrødsbund, med masser af sød hindbærmarmelade og marengsmasse på. Jeg har da også tidligere bagt den her Bedstefar med skæg kage, hvor jeg kom kokos i fyldet. Men den var stadig for sød for mig. Hindbærmarmelade er jo ret sødt, så i dag valgte jeg en let syrlig æblemos. Bunden fik også lige en makeover, og det endte med et toplækker resultat.

Nårh ja, kagen hedder 'bedstefar', men her i huset (når den tid kommer) er det altså en farfar, - så deraf det ændrede navn.
100 gr blødt smør
120 gr sukker
3 æg
2½ dl appelsinyoghurt/skyr
350 gr mel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
500 gr æblemos
4 æggehvider
250 gr sukker
1 spsk hyldeblomsteddike eller alm. eddike

Pisk det bløde smør godt med sukkeret. Tilsæt æg, en ad gangen, og pisk grundigt for hvert æg. Sigt nu mel, bagepulver og natron i dejen sammen med yoghurt. Et andet surmælksprodukt kan også bruges.
Kom dejen i en lille bradepande eller små forme, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Kagen skal være gennembagt, men heller ikke mere.
Imens den er i ovnen, laves marengsmassen klar.
Pisk æggehviderne stive. Pisk videre imens sukkeret kommes i af 4-5 omgange. Pisk indtil det er en klistret marengs, der kan lave de flotteste "isbjerge".

Tag kagen ud af ovnen og fordel æblemosen på kagen. Det hele dækkes med marengs. Sprøjt den ud eller fordel i små toppe, og glat så forsigtigt. Pas på ikke at få rodet op i æblemosen.

Kom det hele i ovnen igen i 10-15 min, eller indtil marengsen er let lysebrun.

Den kage bliver helt sikkert populær hos alle, og især hvis du serverer den friskbagt.

Mere inspiration

  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner

Se mere indhold på bloggen

3. juledag og lækker morgenmad

Storm- og Chokolade-Vejr!

Hakkedreng med Cavi·art®

Nørregades smørrebrød med Hønsesalat

Bladselleri med pynt

Hindbær Konfekt

Min Favorit Suppe

Byggrød

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.