MADBLOG & LIVSSTIL

Hvidkålsbudding til 2 dage

Ind i mellem synes jeg, at det er dejligt med super nemt mad i weekenden, som hvidkålsbudding netop er. Så er der også tid til alt det andet jeg gerne vil, eller bare til at lave ingenting. Det sidste er jeg ikke den bedste til, men jeg forsøger nogen gange. Så smider jeg benene op i sofaen og sætter mig rigtig godt til rette med en bog. Er bogen rigtig spændende, kan der godt gå lidt tid, hvor jeg virkelig læser, men ellers har tankerne det ofte med at flyve lidt, og som regel ender det med, at jeg står i køkkenet og er igang med et eller andet. Jeg kan da også godt indrømme, at jeg i denne weekend gav mig i kast med at lave verdens lækreste brunsviger. Den var ihvertfald tæt på, men der skal lige justeres en anelse før I får opskriften. Den er jo faktisk ret nem at lave, og det bedste er, at man ikke skal have dårlig samvittig over, at man spiser den før den er helt afkølet. For den er nemlig bedst når den er lidt lun endnu. Dagen efter er den knap så god, og tredje dagen er den KEDELIG og tør.

Men altså det var hvidkålsbuddingen, eller hvidkålsbyttel som den kaldes her i sønderjylland,  vi kom fra. Min mor lavede den altid i en original buddingeform, og jeg har også haft en som blev brugt et par enkelte gange. Men helt ærligt, synes jeg det er en lidt upraktisk facon på buddingen, fordi den er så høj, og skiverne er svære at skære pæne. Så jeg laver den altid i et ildfast fad, og det giver pæne skiver. Egentlig sjovt den hedder budding, for i min verden har den intet med budding at gøre.
Jeg har tidligere lavet en lignende ret, Spidskålsbudding, som bestemt også var god.

(2 personer i 2 dage)
500 gr svinefars
1 dl rasp
1 æg
3-4 tsk 4-pebersalt
600 gr hvidkål
3 gulerødder
lidt smør til formen

Hvidkålen skæres i mindre stykker eller deles i hele blade og koges ca. 10 min. Dryppes godt af. Fordelen ved at dele hvidkålen i blade er, at man ligesom kan pakke farsen lidt ind.
Gulerødder skæres i tynde skiver på langs af guleroden, og gives et opkog, inden de også dryppes af.

Farsen røres sammen med rasp, æg og salt til en lind fars. Tilsæt gerne lidt vand, så den ikke bliver for fast.
Din almindelige frikadellefars kan også anvendes.

I et smurt ildfast fad lægges først et lag kål , så et  lag fars, og herefter et lag gulerødder. Fortsæt med lag indtil du ikke har mere, og slut af med hvidkål. Pres det godt sammen.
Læg låg på det ildfaste fad, eller kom folie/bagepapir over.

Bages i ovnene i ca 45 min. Tag gerne låget af de sidste 15 min, så den får lidt farve på toppen.

Serveres med kartofler og hvid SOVS med lidt muskat.
Og så er det, at det aller bedste kommer. Der skal være til dagen efter også, for der skæres det hele i mindre stykker og steges i smør på en pande. Åhh det er altså mega god restemad.

Må I alle have en fortsat god dag!

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *