• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Kødretter » Forloren Hare med stegte pærer

Forloren Hare med stegte pærer

Udgivet: 5. sep. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Mormormad er nu altid en succes her hjemme. Sådan kartofler, kød og rigtig SOVS. Og så lige lidt tyttebær til, så er der ikke et øje tørt den dag.

Selvom vi lige nu har den skønneste sensommer, med temperaturer over 20 grader og en hel del sol, havde jeg nu bestemt at vi skulle have efterårsmad. Vi har i et stykke tid mest spist mad uden kød, så nu synes gemalen vist det var på tide at få lidt kød på bordet. Og så lavede jeg selvfølgelig lige til 2 dage, for "haren" smager også godt på panden dagen efter. Og det er nemt for køkkenchefen.
I får både opskriften på min forlorne hare samt på timianstegte pærer og svampe.

[ingredients title="Mormors Forloren Hare"]

  • 800 gr hakket svine- og kalvekød
  • 2½ pakke bacon i skiver
  • 130 gr bacon i tern
  • 2 dl rasp
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 meget fintrevet løg
  • 2-3 spsk Jæger Mix 
  • 2 spsk frisk timian
  • ca. 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • ½ l fløde
  • ½ l mælk
  • evt. ribsgelé

Rør kød, æg, rasp og mælk sammen til en fars. Steg herefter bacontern og løg let gyldne i lidt smør og kom blandingen i farsen. Krydr med jæger mix, timian og salt og peber.

I bunden af et smurt ovnfast formes farsen som en hareryg. Jeg lavede 2 harerygge i 2 mindre fade. Belæg farsen med baconskiverne, og tryk enderne af baconskiverne ind under bunden af farsen, så de holder på farsens form.

Sæt "haren" i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter, hæld herefter fløden ved og  sænk temperaturen til 190 grader og steg videre i ca. 30 minutter alt efter om hvor stor din Forlorne hare er.

Tag fadet(ene) ud af ovnen og sigt væden over i en gryde. Hvis sovsen virker for tynd, koges den ind til den ønskede konsistens eller jævnes let med maizena. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt ribsgelé.
[/ingredients]

[ingredients title="Timian pærer og svampe"]

  • 3 - 4 pærer skåret i tynde både
  • 1 pakke champignon, her brune
  • smør
  • masser af frisk timian
  • salt og peber

Kom de tynde pærebåde og champignon i mindre stykker (hele hvis de er små) på en varm pande med smør. Drys den friske timian over og steg det hele sagte ca 8 - 10 min, eller indtil pærerne er møre. Krydr med salt og peber, og server til den Forlorne Hare.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • syltede rødløg
    Syltede rødløg på ingen tid
  • squash syltet som asier
    Squash syltet som asier
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Sommersalat med kartofler

Se mere indhold på bloggen

Små Jule-kiksekager

Mandelkager med smørcreme

Kanelkager med nissesmag

Spidskålspakker

Zinfandel min foretrukne vin

karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Karamelliseret svinekød med spidskål og soja

Reenbergs Magnetholder

Wasabi Kartoffelsalat

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.