Mormormad er nu altid en succes her hjemme. Sådan kartofler, kød og rigtig SOVS. Og så lige lidt tyttebær til, så er der ikke et øje tørt den dag.
Selvom vi lige nu har den skønneste sensommer, med temperaturer over 20 grader og en hel del sol, havde jeg nu bestemt at vi skulle have efterårsmad. Vi har i et stykke tid mest spist mad uden kød, så nu synes gemalen vist det var på tide at få lidt kød på bordet. Og så lavede jeg selvfølgelig lige til 2 dage, for "haren" smager også godt på panden dagen efter. Og det er nemt for køkkenchefen.
I får både opskriften på min forlorne hare samt på timianstegte pærer og svampe.
[ingredients title="Mormors Forloren Hare"]
- 800 gr hakket svine- og kalvekød
- 2½ pakke bacon i skiver
- 130 gr bacon i tern
- 2 dl rasp
- 2 æg
- 2 dl mælk
- 1 meget fintrevet løg
- 2-3 spsk Jæger Mix
- 2 spsk frisk timian
- ca. 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- ½ l fløde
- ½ l mælk
- evt. ribsgelé
Rør kød, æg, rasp og mælk sammen til en fars. Steg herefter bacontern og løg let gyldne i lidt smør og kom blandingen i farsen. Krydr med jæger mix, timian og salt og peber.
I bunden af et smurt ovnfast formes farsen som en hareryg. Jeg lavede 2 harerygge i 2 mindre fade. Belæg farsen med baconskiverne, og tryk enderne af baconskiverne ind under bunden af farsen, så de holder på farsens form.
Sæt "haren" i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter, hæld herefter fløden ved og sænk temperaturen til 190 grader og steg videre i ca. 30 minutter alt efter om hvor stor din Forlorne hare er.
Tag fadet(ene) ud af ovnen og sigt væden over i en gryde. Hvis sovsen virker for tynd, koges den ind til den ønskede konsistens eller jævnes let med maizena. Smag sovsen til med salt, peber og evt. lidt ribsgelé.
[/ingredients]
[ingredients title="Timian pærer og svampe"]
- 3 - 4 pærer skåret i tynde både
- 1 pakke champignon, her brune
- smør
- masser af frisk timian
- salt og peber
Kom de tynde pærebåde og champignon i mindre stykker (hele hvis de er små) på en varm pande med smør. Drys den friske timian over og steg det hele sagte ca 8 - 10 min, eller indtil pærerne er møre. Krydr med salt og peber, og server til den Forlorne Hare.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her