Når man skal have gæster, er det dejligt med en forret, der kan tilberedes og være klar i forvejen. Denne lakseanretning smager fantastisk, er nem at tilberede og kan stå klar et par timer før den skal serveres. Vi glæder os allerede til senere, hvor vi skal have resterne fra i aftes. Bliver du fristet? Du kan sagtens nå at overraske med den i aften.
300 gr limemarineret laks
175 gr rygeost - jeg bruger Thrane økologiske Røgeost
2 små spsk peberrodssalat (overspringshandlig=købte een)
2 -3 spsk hjemmelavet mayonnaise eller en god købt
en god håndfuld frisk dild
salat, brøndkarse el.lign
Skær laksen i meget små tern og anret i bunden af tallerkenen. Du kan som jeg, købe lime-marineret laks, eller marinere laksen selv.
Rør rygeost og peberrodssalt sammen og smag til. Den skal smage af rygeost og kun lige kunne anes peberroden. Kom i en sprøjtepose.
Lav mayonnaisen (eller luk den købte op) og bland med dilden, som er finthakket i blenderen. Dildmayoen skal være helt glat og grønt.
Kom den vaskede og afdryppede salat på toppen af laksen og sprøjt 3 toppe af rygeostcremen og af dildmayoen rundt om.
Server med et godt stykke hjemmebagt brød til.
Skriv din kommentar her