• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Ris ala Mande med Kanelsvesker

Ris ala Mande med Kanelsvesker

Udgivet: 26. nov. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Langt de fleste får Risalamande med kirsebærsovs. Det gør vi også her, på selveste juleaften. Men i weekenden ville vi prøve noget andet, og jeg lavede derfor en sveskemos med kanel. Det blev rigtigt godt, og blev rost af gæsterne.

Selve Risalamanden blev lavet på helt traditionel vis, med risengrød, sukker, vanilje og mandler, og så lagt i lag med sveskemosen.

Kanelsvesker
300 gr svesker
1 dl vand
sukker
kanel

Kog sveskerne i vandet til de er kogt let ud. Blend dem med Bamixen og smag den varme mos til med sukker og kanel. Kom lidt i ad gangen, så kanelsmagen ikke overdøver sveskerne, men blot understøtter.
Er mosen for stiv, tilsættes lidt mere vand.
Afkøl mosen.

Læg risalamande og den kolde sveskemos skiftevis i et portionsglas. Drys lidt kanel på toppen og server for dine gæster.

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Forårssnegle med lækkert fyld

Tortilla-Lagkage med Fyld

Stubbe i Fad - Pandekager med fyld

Madplan uge 7 - vinterferie

Bornholmsk Hønnu Syp

Bulgur og hindbærsalat

Limoncello Snekonfekt

Fårets Yoghurtdessert

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.