Ris ala Mande med Kanelsvesker

Ris ala Mande med Kanelsvesker

Langt de fleste får Risalamande med kirsebærsovs. Det gør vi også her, på selveste juleaften. Men i weekenden ville vi prøve noget andet, og jeg lavede derfor en sveskemos med kanel. Det blev rigtigt godt, og blev rost af gæsterne.

risalamande-svesker-kanel

Selve Risalamanden blev lavet på helt traditionel vis, med risengrød, sukker, vanilje og mandler, og så lagt i lag med sveskemosen.

ris-ala-mande-sveskerKanelsvesker
300 gr svesker
1 dl vand
sukker
kanel

Kog sveskerne i vandet til de er kogt let ud. Blend dem med Bamixen og smag den varme mos til med sukker og kanel. Kom lidt i ad gangen, så kanelsmagen ikke overdøver sveskerne, men blot understøtter.
Er mosen for stiv, tilsættes lidt mere vand.
Afkøl mosen.

Læg risalamande og den kolde sveskemos skiftevis i et portionsglas. Drys lidt kanel på toppen og server for dine gæster.

sveske-risalamande

Print

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*