Lækker fiskeforret med laks og rejer

Enebærdampet laks med rejer

Hov, jeg har da helt glemt at skrive om forretten fra nytårsaften. Den må I hellere få nu, så I også kan prøve den nemme forret.

1 lille bg. creme fraiche
3-4 spsk Fynsk Forår øl
1 lille hakket rødløg
3 forårsløg
300 gr rejer
salt, peber

Creme fraiche røres sammen med øl, finthakkede rødløg og forårsløg i tynde skiver,  og smages til med salt og peber. Godt afdryppede rejer vendes i, og det hele sættes på køl til det skal bruges.

Fiskeforret-nytaar2014-laks-rejer_1

2 stykker laksefilet uden skind
lidt enebær og citron
salt, peber
4 spyd
Mascarpone ost
purløg

Laksefilet skæres i blokke, krydres med lidt salt og der stikkes en pind igennem. I et fad, der er lidt mindre, så spydene kan hvile på kanten, kommes krydderurter i. Fisken lægges hen over og det sættes i en 200 grader varm ovn i 20 min.
Tag fisken ud og lad den afkøle.

Osten røres op med purløg og smages til med lidt salt. Sprøjt små toppe ud på fisken.

Kom rejerne i en si, og lad lidt af dressingen løbe af, inden den anrettes på tallerkenen. Ovenpå lægges laksespyddet og der pyntes med tynde agurkestrimler, der er skåret på den lange led.

Server evt. retten med en Fynsk Forår.

Fiskeforret-nytaar2014-laks-rejer_2

Print

8 Comments

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*