Hov, jeg har da helt glemt at skrive om forretten fra nytårsaften. Den må I hellere få nu, så I også kan prøve den nemme forret.

1 lille bg. creme fraiche
3-4 spsk Fynsk Forår øl
1 lille hakket rødløg
3 forårsløg
300 gr rejer
salt, peber

Creme fraiche røres sammen med øl, finthakkede rødløg og forårsløg i tynde skiver,  og smages til med salt og peber. Godt afdryppede rejer vendes i, og det hele sættes på køl til det skal bruges.

Fiskeforret-nytaar2014-laks-rejer_1

2 stykker laksefilet uden skind
lidt enebær og citron
salt, peber
4 spyd
Mascarpone ost
purløg

Laksefilet skæres i blokke, krydres med lidt salt og der stikkes en pind igennem. I et fad, der er lidt mindre, så spydene kan hvile på kanten, kommes krydderurter i. Fisken lægges hen over og det sættes i en 200 grader varm ovn i 20 min.
Tag fisken ud og lad den afkøle.

Osten røres op med purløg og smages til med lidt salt. Sprøjt små toppe ud på fisken.

Kom rejerne i en si, og lad lidt af dressingen løbe af, inden den anrettes på tallerkenen. Ovenpå lægges laksespyddet og der pyntes med tynde agurkestrimler, der er skåret på den lange led.

Server evt. retten med en Fynsk Forår.

Fiskeforret-nytaar2014-laks-rejer_2

print

8 reaktioner

  1. Hej Ellen

    Ja nu må jeg spørge dig igen vedr. retten
    Kan jeg lave rejer/laksen dagen i forvejen el ville du vente??? skal lave den i morgen

    TAK

    1. Du må spørge alt det du vil.

      DU kan godt lave laksen og dressingen i dag, men jeg ville vente med at blande rejerne i til i morgen.

      Rigtig god weekend!

  2. hej

    faldt lige over denne ret ser rigtig godt ud.
    nå mit spørgsmål er har du brugt en hel laks ?

    1. Hej Randi.
      Jeg købte stykker af laksefileter hos fiskemanden. Du kan også bruge dem i frost fra supermarkederne. Sådan nogle aflangestykker, der ofte er pakket enkeltvis.

      Hilsen Ellen

  3. Den ser rigtig lækker ud.
    Jeg ved ikke om jeg helt forstår tilberedningen af laksen, for du skriver at den skal dampes, men der kommer kun krydderier I fadet og ingen væske, så jeg kan ikke helt se hvad det er der skal dampe fisken.
    Jeg håber du kan hjælpe.

    1. Hej Nikolaj.
      Jeg kan godt forstå du er forvirret, men jeg havde faktisk ingen vædske i bunden. Kun krydderurter. Der kom lidt vædske fra fisken, men ellers gav det blot dufte fra urterne.
      Rigtig god jul!
      Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter