• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød & Sødt » Is » Jordbær-Sorbet-Ispinde

Jordbær-Sorbet-Ispinde

Udgivet: 7. jul. 2013. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

 Så er ferietiden i fuld gang, og sommeren kom sørme også samtidigt. Herligt,- og der skal slappes af. (Jeg har ikke ferie endnu, men først i uge 31).

Sommer, ferie og is hører helt sikkert sammen, og en god is er bare helt i top. Så hvorfor ikke prøve at lave disse læskende jordbær-sorbet-ispinde. De er nemme at lave, koster ikke ret meget, er sunde og smager fantastisk.

Jeg har efterhånden prøvet flere forskellige forme til ispinde, men alle var svære at få ud. Disse, som jeg købte i Netto, er lidt nemmere at have med at gøre, men det kunne være nemmere. En dag finder jeg nok de helt perfekte forme.

Jordbær-Sorbet
300 g istandgjorte jordbær
1½ dl vand
80 g sukker
1½ æggehvide (1 bg. pasteuriseret)
30 gram flormelis

Lav en sukkerlage ved at koge vand og sukker sammen i en gryde. Lad den stå, til den er HELT kold. Gør imens jordbærene klar.
Når lagen er kold, kommes jordbær og sukkerlage i en blender, og blendes så det er helt fint. Jeg vælger at si den til sidst, så der ingen kerner er med i isen.

Kom jordbærmassen i fryseren, og rør hver ½ time. Når massen er ved at være som tyk grød, piskes æggehvider og flormelis sammen, så det er en tyk sej marengs. Vend det i den halvfrosne jordbærblanding.

Kom isen i forme, og kom det i fryseren. Vent til næste dag med at smage på isen 🙂

Skal det være ekstra godt, kan isen overtrækkes med chokolade. Jeg skal helt sikkert have prøvet med flere forskellige frugter. Det er en dejlig og let is, istedet for de lidt tunge flødeis.

 

Mere inspiration

  • Flødeis med kokos
  • Blondies med hindbærsirup
  • Is med mascarpone og solbærsirup
  • Vaniljeis med chokolade og kaffe

Se mere indhold på bloggen

Klarsuppe på den hurtige måde

Farsruller med Parmaskinke

Mørbradruller med Majs-Blomkåls Puré

Karameller med pistacienødder

Is af de lækre blommer

Svenskerne udfordrer den danske øko-førertrøje

Rabarber Parfait

Sommerhumør

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.