MADBLOG & LIVSSTIL

Jordbær-Sorbet-Ispinde

DSC_0018 Så er ferietiden i fuld gang, og sommeren kom sørme også samtidigt. Herligt,- og der skal slappes af. (Jeg har ikke ferie endnu, men først i uge 31).

Sommer, ferie og is hører helt sikkert sammen, og en god is er bare helt i top. Så hvorfor ikke prøve at lave disse læskende jordbær-sorbet-ispinde. De er nemme at lave, koster ikke ret meget, er sunde og smager fantastisk.

Jeg har efterhånden prøvet flere forskellige forme til ispinde, men alle var svære at få ud. Disse, som jeg købte i Netto, er lidt nemmere at have med at gøre, men det kunne være nemmere. En dag finder jeg nok de helt perfekte forme.

DSC_0013Jordbær-Sorbet
300 g istandgjorte jordbær
1½ dl vand
80 g sukker
1½ æggehvide (1 bg. pasteuriseret)
30 gram flormelis

Lav en sukkerlage ved at koge vand og sukker sammen i en gryde. Lad den stå, til den er HELT kold. Gør imens jordbærene klar.
Når lagen er kold, kommes jordbær og sukkerlage i en blender, og blendes så det er helt fint. Jeg vælger at si den til sidst, så der ingen kerner er med i isen.

DSC_0002

Kom jordbærmassen i fryseren, og rør hver ½ time. Når massen er ved at være som tyk grød, piskes æggehvider og flormelis sammen, så det er en tyk sej marengs. Vend det i den halvfrosne jordbærblanding.

DSC_0003

Kom isen i forme, og kom det i fryseren. Vent til næste dag med at smage på isen 🙂

DSC_0010

Skal det være ekstra godt, kan isen overtrækkes med chokolade. Jeg skal helt sikkert have prøvet med flere forskellige frugter. Det er en dejlig og let is, istedet for de lidt tunge flødeis.

DSC_0008

DSC_0011

 

2 reaktioner

  1. Årh... sådan en kunne jeg da godt lige spise nu 🙂 Ser virkelig lækre ud!

    1. Så er det bare igang med at lave dem. Jeg har lige spist en igen, - så de holder ikke så længe her 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *