• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Karameliseret Lime Pie

Karameliseret Lime Pie

Udgivet: 23. feb. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Nogen gange skal man bare ikke være for nærig. I dag da jeg skulle købe kondenseret mælk til en lime pie, var der to slags på hylden i supermarkedet. Jeg valgte selvfølgelig den der var 3 kroner billigere, for kunne jo være ligegyldigt hvilket mærke det var. Men snydt! Da jeg kom hjem og åbnede dåsen var den kondenserede mælk som karamel. Det var ganske enkelt kogt kondenseret mælk jeg havde købt. Så kan jeg lære at læse på dåsen en anden gang, og ikke bare kigge på prisen. Så det blev en lidt anderledes lime Pie, men smagen er fantastisk.

Så vil du lave denne skønne pie, kan du selv vælge hvilken du vil bruge.

250 gr digestive kiks
100 gr smeltet smør
1 dåse kondenseret mælk
4 æggeblommer
1 øko citron, saft + skal
2 øko lime, saft + skal
2 spsk sukker

Knus kiksene fint og rør det sammen med den smeltede smør. Tryk massen ud i en lille tærteform, også op ad siderne. Bag tærtebunde 10 min ved 180 grader.v
Rør den kondenserede mælk rigtig godt med æggeblomme, sukker og  saft og skal fra både citron og lime. Hæld massen i den forbagte tærte og kom den atter i ovnen. Bages ca. 25 min.

Afkøles og står gerne koldt til næste dag, hvor den pyntes med flødeskum.

 

Kagen er måske nok ikke så køn at kigge på, men den smager fantastisk. Jeg vil lave en men den rigtige kondenserede mælk en anden dag, så I kan se hvordan den skal se ud. Men også for at jeg kan sammenligne smagen.

 

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Baconpaneret Torsk

Pæresaft

Indbagt Farsbrød

Oreo Kugler

Indbagte Pærer

Andet end musik
SMUKFEST 2017

Hvide Trøffelkugler

Kom så med det grillvejr!

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.