MADBLOG & LIVSSTIL

Jerk Kyllingelår

Jeg er ved at vænne vores lille kattekilling, som efterhånden er ved at være stor, til at komme ud. Så den får, under lidt protester, sele på, og så går vi en lille tur i haven. I dag var den pludselig halvvejs oppe ad en træstamme, da jeg lige så en anden vej. Men heldigvis var jeg den stærkeste, så den kom ikke videre 🙂

I går aftes fik vi kyllingelår med jerk. Jerk stammer fra Jamaica, og er meget udbredt i det caribiske køkken. Krydderiblandingen bruges til alle typer kød, fisk og fjerkræ, i salsa og i gryderetter. Oprindeligt blev det brugt til at gnide kød med for at gøre det mørt og for at konservere det. Jeg har selv blandet de forskellige krydderier til jerk, og tilsat væde i form af citronsaft, olie og rom. Ved tilberedning giver det en meget mørk overflade, som nærmest ser brændt ud, men absolut ikke smager sådan. Det er et kraftigt krydderi, som smager fantastisk. Her i huset, er vi er slet ikke i tvivl om, at vi skal prøve den på andet kød også.

Lørdag aften og god mad kræver et glas god rødvin.

JERK krydderiblanding
4 forårsløg
4 fed hvidløg
2½ cm frisk ingefær
1 rødløg
½ tsk chili
1 spsk. farin
2 tsk.  timian
1-2 tsk. allehånde
½ tsk. kanel
1 tsk. paprika
Salt og peber
4 spsk. citronsaft
2 spsk. rom
3 spsk. olivenolie

Kom alle ingredienser i en blender, og kør til det er en grødet masse. Ser ikke pænt ud, kan jeg fortælle jer, men dufter og smager fantastisk. Portionen passer til ca. 4 kyllingelår.

Læg kyllingelårene - eller andet kød - i et ildfast fad. Smør jerk krydderiblanding ud over kyllingen. Vil du ikke have den helt dækket med det mørke lag, så smør lidt mindre på, og evt. i klatter.

Sæt lårene (kyllingens) i ovnen, og steg som normalt.

Snart dufter der skønt over hele huset - og smagen er endnu bedre.

Velbekomme.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *