Skøn Baconmarmelade

En lille anderledes men helt fantastisk smagsoplevelse (bacon er altid godt) får man med disse små hapsere som jeg fandt på Madfars , og så  har rettet til, så det passer til mine smagsløg.
Det er faktisk ikke nogen dum idé at lave en lidt større portion, for baconmarmeladen kan bruges i mange andre sammenhænge. Mon ikke det vil være godt inde i en mørbrad? Jeg vil prøve.

Vil du servere dem til nytårsaften som jeg vil, er jeg helt sikker på at dine gæster vil komme med mange “ummm” når de smager dem.

300 gr. bacon
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
½ tsk chiliflager
½ tsk stødt ingefær
½ spsk sukker
½ spsk brun farin
½ spsk honning
½ tsk dijonsennep
½ dl øl – jeg brugte Ørbæks Fynsk Forår
½ dl havtorneeddike eller. æbleeddike

Skær bacon i små tern og kom dem på en varm pande. Skær imens løg og hvidløg i små tern og kom dem ned til baconternene når de er brune og sprøde. Bland Ingefær, chilie, sukker, farin, honning og sennep i en skål og kom det i gryden til det andet. Vend godt rundt. Tilsæt eddike og øl og lad det hele småsimre i ca. 10 min, eller til det er kogt ind til den konsistens du ønsker. Er det for tørt, kan der tilsættes mere øl og eddike.

Jeg vil servere marmeladen på små af tørret og poppet ris, men det kan også serveres på et lækkert stykke brød.

Pynt med basilikumblade eller hvad du har af grønt.

Må du få en fantastisk nytårsaften samt et spændende og Godt Nytår med mange gode madoplevelser.

Print

6 Comments

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*