• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
  • skildpadde kys
    Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • gulerodssuppe med torsk
    Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • hokkaidosuppe med bacon
    Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • mørbradgryde med champignon og paprika
    Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • grøntsagsgryde med hakket oksekød og spidskål
    Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • ølkage opskrift
    Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • hakkebøf med bløde løg
    Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • millionbøf med pasta eller kjartoffelmos
    Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • et billede med kiksekage uden palmin
    Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin
  • makronkager med makroner
    Makronkager - små kager med makroner
  • luksus hindbærsnitter
    Luksus hindbærsnitter med crumble
Jensens Madblog: Forside » Sæson » Nytår

Skøn Baconmarmelade

Udgivet: 30. dec. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En lille anderledes men helt fantastisk smagsoplevelse (bacon er altid godt) får man med disse små hapsere som jeg fandt på Madfars , og så  har rettet til, så det passer til mine smagsløg.
Det er faktisk ikke nogen dum idé at lave en lidt større portion, for baconmarmeladen kan bruges i mange andre sammenhænge. Mon ikke det vil være godt inde i en mørbrad? Jeg vil prøve.

Vil du servere dem til nytårsaften som jeg vil, er jeg helt sikker på at dine gæster vil komme med mange "ummm" når de smager dem.

300 gr. bacon
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
½ tsk chiliflager
½ tsk stødt ingefær
½ spsk sukker
½ spsk brun farin
½ spsk honning
½ tsk dijonsennep
½ dl øl - jeg brugte Ørbæks Fynsk Forår
½ dl havtorneeddike eller. æbleeddike

Skær bacon i små tern og kom dem på en varm pande. Skær imens løg og hvidløg i små tern og kom dem ned til baconternene når de er brune og sprøde. Bland Ingefær, chilie, sukker, farin, honning og sennep i en skål og kom det i gryden til det andet. Vend godt rundt. Tilsæt eddike og øl og lad det hele småsimre i ca. 10 min, eller til det er kogt ind til den konsistens du ønsker. Er det for tørt, kan der tilsættes mere øl og eddike.

Jeg vil servere marmeladen på små af tørret og poppet ris, men det kan også serveres på et lækkert stykke brød.

Pynt med basilikumblade eller hvad du har af grønt.

Må du få en fantastisk nytårsaften samt et spændende og Godt Nytår med mange gode madoplevelser.

Mere inspiration

  • Sildesalat til julefrokosten
  • Snacks til Nytårsaften
  • Limoncello Snekonfekt
  • Nytårsmenuen 2015

Se mere indhold på bloggen

Brødtorte med flag og lys

billede med bananpandekager

Bananpandekager - sund og nem opskrift

Sundt Æblebrød

Grillet salat

Islandsk Lagkage

Kyllingebryst med spinat og ost

Panforte - Italiensk Konfektkage

Mandelboller

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Inge

    december 29, 2019 at 6:38 pm

    Serverer du det lunt eller koldt? ?

    Svar
    • Ellen

      december 29, 2019 at 7:26 pm

      Hej.
      Jeg serverer den kold ?
      Godt Nytår!

      Svar
  2. Ellen

    januar 19, 2015 at 2:44 pm

    Hej Helle.
    Ja vi var også ret vilde med at få bacon på den måde.

    Ris-chips bliver lavet sådan:
    Jeg koger en risengrød med vand og grødris. Når den er færdig smører jeg den ud på bagepapir i et tyndt lag, og sætter i ovnen ved 80 grader indtil den er helt tør og sprød. Det tager et godt stykke tid, men jeg husker ikke hvor lang tid. (synes jeg mindes noget med en time). Det må ikke blive brunt.
    Når det er tørret og kølet af, brækkes det meget forsigtigt i mindre stykke.
    Opvarm ca. 5 cm olie i bunden af en gryde. Når olien syder omkring en tændstik, kommes de små hapsere i olie i 1-3 sec. De skal lige poppe op og så meget hurtigt op og dryppe 'af. Det skal virkelig gå hurtigt, så de ikke bliver brune.

    God fornøjelse med dem, du bliver helt sikkert også vilde med de små kiks.

    PS: er også rigtig godt at drysse dem med en anelse salt når de er færdige.

    Hilsen Ellen

    Svar
  3. Helle

    januar 19, 2015 at 9:33 am

    Hej Ellen
    Hvordan laver du de små poppede riskiks du har under din baconmarmelade?

    Hilsen helle

    Svar
  4. Piskeriset

    december 30, 2014 at 4:08 pm

    ... alene navnet... jeg elsker det 😀

    Godt nytår!

    Svar
    • Ellen

      december 30, 2014 at 5:18 pm

      Hej Piskeriset.
      Jeg kan også love dig, at jeg lige skulle tage mig sammen for ikke at spise det hele nu. Der skal jo helst være lidt til i morgen 😀

      Godt nytår til dig!

      Hilsen Ellen

      Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør
  • Lækker millionbøf med pasta eller kartoffelmos
  • Nem kiksekage - opskrift med eller uden palmin

Copyright © 2023 · Jensens Madblog.